A közgazdasági diplomát manapság szerzők nem reménykedhetnek olyan nagy fizetésben és olyan gyors karrierben, mint néhány éve végzett elődjeik, de még mindig jobb a helyzetük a munkaerőpiacon, mint más fiataloké.

"Néhány éve a Közgázon vagy valamely gazdasági főiskolán végzett diákok rögtön a vállalatok első vagy másodvonalába kerültek. Az sem volt példa nélküli, hogy valaki az egyetemi padokból egyenesen vezérigazgatói székbe ült. A most végzőknek alacsonyabb szinten kell kezdeniük" - szemlélteti a végzős közgazdák elhelyezkedési lehetőségeinek változását a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora, Roóz József. Ráadásul most még a rosszabb pozíciókért is jobban meg kell harcolni, mint öt-tíz esztendeje. Míg akkoriban a friss diplomások java része jól kitombolta magát nyáron, s ősszel már munkába is állhatott, manapság nem ritka a fél-egy éves munkakeresési periódus sem. "A néhány évvel ezelőtti világdivat, amelynek szellemében a cégek mindenüvé fiatal döntéshozókat kerestek, megfordult - állítja Roóz, hozzátéve: - Ma már a vállalatok zöménél ismét nagyon nagyra értékelik a tapasztalatot." Utóbbit persze értelemszerűen nehéz megszerezni, ha már az állások betöltésénél is ez az előfeltétel.

A végzősök - derült ki egy felmérésből, amelyet az AIESEC Magyar Közgazdászhallgatók Egyesülete tavaly 15 hazai felsőoktatási intézmény 2149 végzősének megkérdezésével készített - a legszívesebben multiknál helyezkednek el, elsősorban bankoknál, mobilszolgáltatóknál, tanácsadóknál és napi fogyasztási cikkeket (angol rövidítéssel: FMCG) gyártó cégeknél (lásd táblázatunkat). A végzős közgazdászhallgatók körében 2002-ben és 2003-ban egyaránt a Westel számított a legáhítottabb munkáltatónak, a kedvenc munkahelyek tízes listáján tradicionálisan helyet kap az Unilever és a Procter and Gamble, de évek óta kedveltek a tanácsadó cégek is (HVG, 2003. január 18.). A Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetemen (BKÁE) végzett diákok - az elmúlt évekhez hasonlóan - elsősorban pénzügyi területen helyezkednének el, második helyen áll a számviteli tanácsadás, amit a marketing, az értékesítés és a kereskedelem követ.

Az AIESEC felmérése szerint a fizetések tekintetében az utóbbi években szerényebbek lettek a végzősök elvárásai. A többség már bruttó 160 ezres kezdő fizetéssel megelégedne, holott a sors általában többet is ád nekik. Egy közgazdasági diplomás fiatal átlagos induló fizetése bruttó 186 ezer forint - állítja Szeleczky Zsolt, a munkaerő-piaci kutatásokat is végző Hewitt Associates humántanácsadó cég ügyvezetője. A BKÁE végzőseinek elhelyezkedését segítő Karrier Iroda adatai szerint a szerencsések 200- 220 ezer forint bruttót is megkereshetnek. Abban nincs vita a szakemberek között, hogy a közgazdák a legjobban fizetett pályakezdők, ám őket szorosan követik a műszaki és természettudományi, valamint az informatikai diplomások. A Karrier Irodát vezető Andrási Mónika szerint a diákok egyre inkább kezdenek rájönni, nem árt, ha közgazdasági alapdiplomájuk mellé valamiféle extra képzettséget is fel tudnak mutatni. "Manapság a lehető legjobb párosítás - véli - egy pénzügyi területen szerzett diploma stabil informatikai háttérrel."

Arról jóval kevesebb az adat, mennyit is keresnek a már régebben dolgozó közgazdászok. A Catro Vezetői Tanácsadó Kft. szerint mindenesetre a fizetés egy-két év szakmai tapasztalattal 220-250 ezer forint körül állandósul, három-öt év gyakorlattal azonban megugrik, és a havi 300-500 ezer forintos sávba kerül. Az "egyszerű" igazgatók fizetése aztán egyre tágabb határok között mozog: a cég nagyságától és típusától függően a vezetők havi 600 ezer forintot, de akár 1,5 milliót is hazavihetnek.

Ennél is többet kereshetnek a vezérek, bár hogy pontosan mennyit, azt a cégek többségénél sűrű homály fedi. Ráadásul a cégek első számú döntéshozóinak van a legnagyobb esélyük arra is, hogy a fizetésük mellé - különösen, ha jól megy a szekér - bónuszokat is kapjanak. E juttatási forma a teljesítménytől függ: ha valaki teljesíti a kijelölt célt, fizetésének meghatározott százalékát hozzácsapják a juttatásához. A hatékonyságot az alacsonyabb szinteken is díjazzák: a beosztottak bérük hozzávetőleg 20 százalékát kereshetik meg ily módon, ez az arány pedig annál magasabb, minél nagyobb kutyáról van szó. Előfordul, hogy az így szerezhető mellékes eléri a vezetők havi fizetésének másfélszeresét is.

A bónuszon felül egyéb, úgynevezett természetbeni juttatást is divat adni a dolgozóknak, elsősorban azért, mert így kevesebbet kell a cégeknek készpénzben kifizetniük. Az étkeztetés, közlekedési bérlet, útiköltség-hozzájárulás, az ingyenes vagy nagyban támogatott mobiltelefon vagy az autóhasználat már közhelyszámba megy. Jobb helyeken fitneszbérlet, részvény vagy magán-nyugdíjpénztári befizetés is jár a magasabb pozíciókban ügyködőknek. Hódít egy új divat, az úgynevezett cafeteriarendszer is, melyben a cég csupán a juttatások éves összegét határozza meg, azt már - akárcsak az önkiszolgáló vállalati kávézókban - maga az alkalmazott döntheti el, mire fordítja a keretet, egészségügyi szolgáltatásokra, kultúrára, albérletre vagy utazásra. A támogatás összege fejenként évi 100-150 ezer forinttól akár 1,5 millióig is felkúszhat, mértéke általában független a fizetéstől.

Amellett, hogy a vezetők nagyságrendekkel többet kerestek, az utóbbi években fizetésük is nagyobb arányban emelkedett, mint beosztottaiké. Így volt ez 2003-ig, akkor viszont változott a helyzet: tavaly a vezetők, illetve a beosztottak fizetése már ugyanolyan arányban, hozzávetőleg 10 százalékkal emelkedett - legalábbis ezt mutatják a Mercer Human Resource Consulting vezetési tanácsadó cég adatai. Poór József ügyvezető igazgató elmondta, már a nemzetközi cégek sem fizetnek annyival jobban, mint akár három-öt évvel ezelőtt. Míg a rendszerváltás környékén akár kétszer annyit is adtak dolgozóiknak, mára a magyar cégek feljöttek, a különbség 10-20 százalékosra zsugorodott.

Legalább tízszeres a túljelentkezés évente a náluk meghirdetett (elsősorban asszisztensi) pozíciókra - mondta el a HVG-nek az egyik legnagyobb, Magyarországon is jelen lévő tanácsadó cég, a Pricewaterhouse Coopers humánerőforrás-menedzsere, Borsos Rita. A kezdők átlagosan három-négy évet töltenek hasonló, nagy nemzetközi cégeknél, amelyek általában minden teljesítményt igyekeznek kipasszírozni belőlük, nemritkán annyi feladatot bízva rájuk, ami csak napi 12-14 órába fér bele. A kemény kezdet után viszont többnyire jobb feltételekkel léphetnek tovább, sokszor más vállalathoz igazolva át.

HERMANN IRÉN

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
18 milliárdos állami megrendelés landolt Mészáros Lőrinc gyermekeinél

18 milliárdos állami megrendelés landolt Mészáros Lőrinc gyermekeinél

Álmodott már az egyik leggyakoribb álomfajtával? Ez lehet az oka

Álmodott már az egyik leggyakoribb álomfajtával? Ez lehet az oka

Új oldal indult, ahol ingyen lehet filmeket, sorozatokat nézni

Új oldal indult, ahol ingyen lehet filmeket, sorozatokat nézni

Visszaüzent Bayernek a megtámadott 18 éves: „Nézzen a tükörbe!”

Visszaüzent Bayernek a megtámadott 18 éves: „Nézzen a tükörbe!”

Bezárják a Merényi-kórház pszichiátriáját

Bezárják a Merényi-kórház pszichiátriáját

Hegedűs Dániel: Ellenzéki bipoláris depresszió

Hegedűs Dániel: Ellenzéki bipoláris depresszió