Kinek lesz könnyű a következő esztendőkben jó munkát találni Magyarországon - és hogyan? Erről kérdeztük a 47 éves David Youngot, a brüsszeli központú, francia bejegyzésű Amrop Hever fejvadászcég magyarországi leányvállalatának amerikai állampolgárságú társalapítóját, aki 12 esztendeje él Budapesten.

HVG: Mit tanácsol annak a magyar fiatalnak, aki most kezdi építeni karrierjét, mely területet vegye célba?

D. Y.: Aki szép pályafutásra vágyik, tanuljon logisztikát. Magyarországon még mindig nehéz jól képzett logisztikust találni. A teljes beszerzési és szállítmányozási szektor szakemberhiánnyal küszködik. Ráadásul Magyarország a jelek szerint afféle logisztikai központtá válik: amiképp India, illetve Kelet-Közép-Európa lesz a multinacionális cégek informatikai és talán számlázási központja is, úgy a logisztikai feladatokat is ide csoportosítják át. A szolgáltatást sokszor külső cégtől rendelik meg. Így viszont olyan szakemberekre lesz szükség, akik nem csupán a logisztikához értenek, hanem az ügyfélkapcsolatokhoz is.

HVG: Nyilván nem szegődhet mindenki logisztikusnak. Mit tehet egy fiatal azért, hogy általánosságban növelje esélyét a munkaerőpiacon?

D. Y.: Szerezzen minél több tapasztalatot. Ha teheti, tanuljon - vagy akár kétkezi munkásként dolgozzon - egy évet angolszász területen. Így nemcsak az angol nyelvet sajátítja el - ami ma már létszükséglet a karrierépítéshez -, hanem megismer egy másik kultúrát is. Személyisége sok, a munkahelykeresés szempontjából igen fontos vonását is kifejlesztheti az Egyesült Államokban vagy éppenséggel Angliában. Ilyen például a konfliktuskezelés és a határozott, magabiztos fellépés. Ezen túlmenően annak lesz nagyobb esélye jó állást kapni, legyen szó iparról, mezőgazdaságról vagy környezetvédelemről, aki tisztában van az európai uniós jogszabályokkal. Magyarországon sokan még azt sem mérték fel, milyen piaci lehetőségekkel és új versenyhelyzetekkel jár a csatlakozás.

HVG: Egy, a Hay Group Menedzsment Tanácsadók Kft. által a közelmúltban készített felmérés szerint a fiatal álláskeresők az első munkahelyüket még nem a fizetés alapján választják meg, de aztán egy-két év elteltével általában már az anyagi motiváció vezeti őket, amikor munkahelyet váltanak. Magyar sajátosság ez, vagy mindenütt így viselkednek?

D. Y.: Tapasztalatom szerint a magyar munkavállalók is egyre kevésbé döntenek csak pénzügyi megfontolások alapján. Nem mondom, ha valaki ugyanolyan beosztásba és munkakörülmények közé kerül, érdemes dupla fizetésért állást változtatni, de 10 vagy 20 százalékos emelésért nincs értelme váltania. Legalább ilyen fontos mérlegelni azt is, hogy az új munkahely mit kínál tapasztalatszerzés, képzés és előrelépés terén. Ugyanakkor érdemes akár három-négyévente állást változtatni, hogy a munkavállaló a saját elképzeléseinek megfelelően építhesse karrierjét. Persze a munkahelyváltás egyúttal arra is jó alkalom, hogy több pénzt kérjenek - ilyen esetekben reális 10-30 százalékos fizetésemelést remélni.

HVG: Sok multi terjeszkedését elbizonytalanította a 2001. szeptember 11-ét követő nemzetközi feszültség, a gazdaság megtorpanása. Mennyire gyűrűzött be ez a hatás a magyar munkaerőpiacra?

D. Y.: Talán éppen a fejvadászcégek tapasztalták meg elsőként a nehézségeket. Az USA piaci eseményei ugyanis szinte azonnal éreztetik a hatásukat Magyarországon. Ha Amerikában döcög a gazdaság, a multik rögvest leállítják a munkaerő-felvételt. Így értelemszerűen a fejvadász-szolgáltatások iránt is csökken a kereslet, mivel a vállalatok arra törekednek, hogy a lehető legtöbbet faragják le a költségekből, és első lépésként nyilván a külső tanácsadóktól szabadulnak meg. Rájuk ilyen esetekben nem is igen van szükség: mivel nehéz időkben sok embert rúgnak ki, munkaerő-túlkínálat alakul ki, akinek pedig van munkája, többnyire ragaszkodik az állásához, nemigen kockáztat egy váltást. Úgy látom azonban, a negatív effektusok begyűrűzése a végéhez közeledik, s ugrásra készen várhatjuk a pozitív hatásokat.

IZSÁK NORBERT

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy év alatt 38 százalékkal lettek drágábbak a zöldségek

Egy év alatt 38 százalékkal lettek drágábbak a zöldségek

Gigantikus gyűrűvel jegyezte el Űrlord a Terminátor lányát

Gigantikus gyűrűvel jegyezte el Űrlord a Terminátor lányát

Bent aludt az MTVA-ban Szél és Hadházy, a tévések rájuk állították a kamerát

Bent aludt az MTVA-ban Szél és Hadházy, a tévések rájuk állították a kamerát

Új dallal rukkolt elő a The Cranberries Dolores O'Riordan halálának évfordulóján

Új dallal rukkolt elő a The Cranberries Dolores O'Riordan halálának évfordulóján

Kalocsai rabok kerülnek az új, kiskunhalasi börtön komfortos celláiba

Kalocsai rabok kerülnek az új, kiskunhalasi börtön komfortos celláiba

Már nem Messi a világ legértékesebb focistája

Már nem Messi a világ legértékesebb focistája