(BÉT) részvényindexe 1,6 százalékkal csökkent a múlt héten, míg a részvényekkel 56,8 milliárd forint értékben...

(BÉT) részvényindexe 1,6 százalékkal csökkent a múlt héten, míg a részvényekkel 56,8 milliárd forint értékben kereskedtek. A BÉT hétfőn közzétett gyorsjelentése szerint a tőzsde tavalyi adózott eredménye 125 millió forint lett. A Matáv árfolyama 2 százalékkal esett, míg a Molé 0,7 százalékkal emelkedett. Az olajtársaság ajánlatokat kért az esetleges érdeklődőktől három gázszolgáltató cég, a Földgázszállító, a Földgáztároló és a Földgázellátó Rt. részleges értékesítésére. A Mol érdekeltségében álló TVK az olajcég tulajdonában álló Petroszolg Kft.-re bízta karbantartási teendőit, s az ezzel foglalkozó 164 dolgozóját is e vállalkozásba "telepítette át". A TVK kurzusa 1,2 százalékkal süllyedt lejjebb. A 0,8 százalékkal olcsóbbá váló OTP Bank egy román kisbankért, az ottani bankpiac egy százalékát uraló Banca Comerciala RoBankért száll versenybe, ottani sajtóhírek szerint a görög Piraeus Bankkal és a holland befektetési alappal, a The Netherland Development Finance Co.-val. A RoBank főtulajdonosa a török Bayraktar befektetőcsalád és a londoni székhelyű Balli Group befektetési holding. Február 17-étől hárommillió darab új BorsodChem (BC)-részvény kerül a tőzsdére, amelyeket a Ce Oil & Gas AG és a VCP Industrie AG jegyzett le egy 2003 végi döntés nyomán (előbbi cég így 59,62 százalékos, az utóbbi pedig 31,92 százalékos részvényes lett a vegyipari vállalatban). A BC árfolyama gyakorlatilag változatlan. Tíz percre felfüggesztették hétfőn az aznap összesen 12,2 százalékkal emelkedő jegyzésű Fotex-papírok kereskedését. A részvények egész héten 10,4 százalékkal drágultak. A közelmúltbeli vezérváltás után nem okozott meglepetést a Pannonplast felügyelőbizottsági elnökének, az egykori bankár Martényi Csabánénak a lemondása, amit a cég április második felére összehívandó közgyűlése fogad majd el. Az elmúlt hetekben a Humet-elnök Civin Jánosnak 73 618 darab részvénytől kellett megválnia 83 forintos átlagos áron, mert ez volt a fedezete egy vissza nem fizetett lombardhitelének. Az elnököt gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség a Humet-részvényekkel végzett bennfentes ügyletei miatt. A papír 2,3 százalékkal esett a héten. Az ÁPV Rt. elkészítette a maga javaslattervezetét a kormány számára a mindössze fél százalékkal erősödő Antenna Hungária (AH) privatizációjára, amit akár tőzsdei értékesítéssel, akár szakmai befektető bevonásával lehetségesnek tart. A vagyonkezelő 73,71 százaléknyi AH-részvény gazdája, de 75 százalékos pakett eladása sem kizárt, ha a Forrás Rt. a maga 10 százalékos csomagjából kiegészíti azt. A Forrás egyébként 578,5 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2003-as esztendőt. A társaság törzsrészvényei 2,5 százalékos gyengüléssel 746 forintra süllyedtek, míg a kárpótlási jegyek 9,8 százalékos száguldás után 683 forintot értek hétfőn este.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve

Sokkal könnyebb lesz a földhivatali ügyintézés, ha valóra válik a kormány terve

Állandó fájdalommal él az izomsorvadásos kislány, a család még reménykedik

Állandó fájdalommal él az izomsorvadásos kislány, a család még reménykedik

Új tulajdonosa van a magyar McDonald’snak

Új tulajdonosa van a magyar McDonald’snak

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban