részvényindexe fél százalékkal esett az elmúlt héten élénk, 53,7 milliárd forintos forgalom mellett.

részvényindexe fél százalékkal esett az elmúlt héten élénk, 53,7 milliárd forintos forgalom mellett. A Matáv árfolyama 2,6 százalékkal csökkent, a benzin árát szerdától literenként 2 forinttal emelő Molé pedig 3 százalékkal. Az ÁPV Rt. március elején 492 ezer darab olajrészvényt ad el nyilvánosan hazai magán-, illetve nem intézményi jogi személy befektetőknek 6500 forintos áron (a papír hétfőn 6660 forinton zárt). A maximum 200 darabot jegyző magánszemélyek legfeljebb 3000 forintra részletfizetési lehetőséget kapnak, amit legkésőbb október 1-jéig kell teljesíteniük. A vételárat egyben kifizetők fejenként maximum 1500 darabot jegyezhetnek. Az OTP Bank - amely hétfőn új, az induláskor 15 milliárd forintosra tervezett, a tőke visszafizetését garantáló, Fantázia nevű befektetési alap jegyzését indította el - 6,8 százalékkal szárnyalt felfelé. A Richter kurzusa 6,2 százalékkal esett a héten (ebből hétfőn 3,3 százalékkal), mert a szupernyereségről tanúskodó tavalyi gyorsjelentés - és a vezetők óvatos nyilatkozatai - után a befektetők az idén kevésbé impozáns eredményre számítanak és eladnak. Az econet.hu múlt hét eleji közgyűlésén 679 millió forintos tőkeemelésről döntöttek, amiből a legtöbbet, 228 millió forintot a korábban az Arago cégcsoporthoz kötődő Biarritz Rt. nevű befektetési társaság jegyezhet le. 220 millióra pedig az estyle Informatikai Kft.-ben korábban az econet.hu-val közösen tulajdonos amerikai Corporate Assett Management LLC. jelentkezhet. A maradék nagyobb részén egy cégcsoport, a tőzsdén 12,5 százalékkal emelkedő árfolyamú BIF, a benne tulajdonos, Nobilis Kristóf családi vállalkozásaként ismert DonaDöme Kft. és a BIF érdekeltségében álló Katlan Rt. kockázatitőke-társaság osztozhat, kisebb részt pedig két Tv2-s újságíró, Kereszty Gábor és Sváby András jegyezhet. Hétfőn tíz percre ismét fel kellett függeszteni a Fotex kereskedését, mert az több mint tíz százalékkal esett, korrigálva a korábbi napok szárnyalását. A hét egészében a papír így is 9,4 százalékkal erősödött. A Forrás 1,6 százalékos emelkedés után 758 forintig jutott, míg a kárpótlási jegyek 1,9 százalékkal, 670 forintra süllyedtek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A tüntetés alatti lezárásokra figyelmeztet a BKK

A tüntetés alatti lezárásokra figyelmeztet a BKK

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!

Kézilabda-vb: megizzasztották az olimpiai bajnokot a magyarok

Kézilabda-vb: megizzasztották az olimpiai bajnokot a magyarok