Az Egyesült Államokban is mind népszerűbbek az internetes társkeresők, hiszen a véges számú baráti körön belüli...

Az Egyesült Államokban is mind népszerűbbek az internetes társkeresők, hiszen a véges számú baráti körön belüli ismerkedés helyett sokkal több lehetőséget s előnyösebb feltételeket teremtenek az egyedülállóknak. Az 1998-ban indult Metrodate.com nevű társkereső szolgálat jelenleg 350 ezer regisztrált - köztük sok magyar - tagot számlál, s a hagyományos fényképes bemutatkozáson és keresésen, a posszibilis partnerek listájának letöltésén túl hang- és videofájlok küldését is lehetővé teszi. Napi egy-két üzenetet még ingyen lehet küldeni, de ha az illető az ingyenes keresés során neki tetsző partnerre lel, a további üzenetváltások közvetítéséért s a korlátlan flörtölés élvezetéért havi 20 dollárt kell fizetnie. A szolgáltatócégek előszeretettel tüntetik fel honlapjukon a "sikertörténeteket", vagyis azon látogatók köszönetnyilvánítását, akik az internetes megismerkedésüket követően tartós - nemegyszer házasságba torkolló - kapcsolatot alakítottak ki egymással. Bár utóbbit inkább a harminc éven felüliek keresik, tény, hogy a flörtölő fiatalok számára is a kapcsolatteremtés új dimenzióját nyújtja a világháló.

HIRSCHLER SÁRA (EGYESÜLT ÁLLAMOK)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Hetilap

Hálótársak

Egyre több internetes szolgáltató kínál Magyarországon is társkeresési lehetőséget. Sokan állítják - személyes tapasztalataik okán is -, hogy az online partnerkeresők az ismerkedés és a párkapcsolatok terén új távlatokat nyitottak. Ám a társkeresés a tartalomszolgáltatók számára üzletnek sem utolsó.

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Stephen King rémmeséiből készül sorozat

Stephen King rémmeséiből készül sorozat

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?