Megjelenésüket és tartalmukat tekintve igen sokszínűek a magyar weben elérhető társkereső oldalak.

Megjelenésüket és tartalmukat tekintve igen sokszínűek a magyar weben elérhető társkereső oldalak. A kilencvenes évek óta szinte változatlan formában üzemelő, már-már "őskövületnek" számító Bulineten naponta még mindig több százan ismerkednek egymással. Új tagok azonban már nem tudják regisztrálni magukat, a szolgáltatást fenntartó Deltasoft Internet Stúdiónak pedig a szájton nincsenek feltüntetve az elérhetőségei.

Noha az interneten időről időre megjelennek "fapados", azaz minimális opciót kínáló társkereső szájtok, ma már elvárható, hogy egy társkereső oldalnak meglegyenek bizonyos alapfunkciói. Ilyen például a képfeltöltés lehetősége, a cset, a belső levelezőrendszer, akárcsak az, hogy a felhasználók közül kedvenceket jelölhessünk vagy tiltólistára tegyünk, valamint nemre, korosztályra, lakhelyre és egyéb kategóriákra bontva kereshessünk a lehetséges partnerek közül. Ugyancsak alapfunkciónak számít, hogy megtekinthessük: egy adott időpontban velünk együtt kik tartózkodnak a szájton.

Az Origo portál a közelmúltban indította társkereső szolgáltatását. Az indulást megelőzően nyereményjátékkal igyekeztek regisztrációra buzdítani a szájt látogatóit, az esetleges nyeremény átvételének feltételéül a hiteles adatok rögzítését szabták. A szolgáltatásra a február közepi indulásig 20 ezren regisztráltak. "Társkereső szolgáltatás létrehozása egyébként nem nagy befektetés, költség és munka inkább a bevezetésével van" - mondta a Hálónak Weyer Balázs, a portál főszerkesztője.

Szinte valamennyi népszerű és széles tömegek által használt internetes társkereső ingyenes, de azért kivétel is akad. A külső megjelenésében és tartalmában is igencsak szegényes Webtárs társ- és szabadidőpartner-kereső például társkeresés esetén 2000 forintért adja ki egyszerre legfeljebb három személy elérhetőségét, miután a rendszerben - a nem túl nagy választékból - kikeressük a "célszemélyeket". Bizalmatlanságra adhat okot, hogy a szájton egy ingyenes e-mail címen kívül nincs feltüntetve az üzemeltető cég neve és elérhetősége. A Háló végül kiderítette, az oldalt a budapesti székhelyű, telefonos társközvetítéssel már évek óta foglalkozó Médiafone Bt. üzemelteti.

DEZSŐ ANDRÁS

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Hetilap

Hálótársak

Egyre több internetes szolgáltató kínál Magyarországon is társkeresési lehetőséget. Sokan állítják - személyes tapasztalataik okán is -, hogy az online partnerkeresők az ismerkedés és a párkapcsolatok terén új távlatokat nyitottak. Ám a társkeresés a tartalomszolgáltatók számára üzletnek sem utolsó.

Márki-Zay Péter: Inkasszót tett a NAV egy vásárhelyi önkormányzati cégre, veszélyben a bérek

Márki-Zay Péter: Inkasszót tett a NAV egy vásárhelyi önkormányzati cégre, veszélyben a bérek

Zacher: Már nem kellek

Zacher: Már nem kellek

Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren

Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren

Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Pálffy István Stahl Juditnak címzett szexista megjegyzése még ma is erősen hangzik

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó

Szuper jó fej rendőrök, ritmusra nyomják a szirénát - videó