A csatlakozást követően az uniós munkavállalás után érdeklődők a megyei és a fővárosi munkaügyi központokban dolgozó...

A csatlakozást követően az uniós munkavállalás után érdeklődők a megyei és a fővárosi munkaügyi központokban dolgozó tanácsadóktól segítséget kaphatnak ahhoz, miként navigáljanak az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (Eures) internetes munkaközvetítő adatbázisában (europa.eu.int/eures), amelyhez persze saját online kapcsolattal is bármikor hozzáférhetnek. Magyarország a tagsággal bekapcsolódik az 1993-ban létrehozott Eures hálózatába, amely a 15 uniós ország, valamint Norvégia, Izland és Svájc - májustól pedig a tíz EU-újonc - regionális munkaügyi központjaiba beérkezett állásajánlatokat összesíti, s immár a világháló segítségével közzéteszi. A regisztráció után az adatbázis az állást keresők, illetve ajánlók számára ingyenes. A portál az EU minden hivatalos nyelvén hozzáférhető és kereshető, az egyes tagországok foglalkozási környezetéről és életkörülményeiről rendelkezésre álló információkat pedig legalább angolul, franciául és németül közlik. Az utóbbiakat évente minimum kétszer, az ajánlatokat viszont naponta frissítik. Az állást keresők föltehetik a honlapra szakmai önéletrajzukat is - közöttük az adatbázisba bevont országok érvényes nemzetközi áfaazonosítóval rendelkező munkaadói kereshetnek -, ám nem árt figyelniük. Ha 12 héten át sem vetnek egyetlen internetes pillantást az önéletrajzukra, illetve az arra érkezett ajánlatokra, akkor a rendszer nem adja ki betekintésre újabb munkáltatónak a profilt, egy év érintetlenség után pedig törli azt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Hetilap

Várd a májust?

A korábbi ígéretekkel ellentétben számos jelenlegi tagország a minimumra igyekszik leszorítani a csatlakozókból érkező munkavállalók számát. Az esetleg Nyugatra tartóknak országonként különböző előírásokhoz kell alkalmazkodniuk.

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Nagyjából ezren vonulnak az Andrássy úton a Várkert Bazár felé

Nagyjából ezren vonulnak az Andrássy úton a Várkert Bazár felé

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó