Újabb pályázatokat lehet benyújtani a nemzeti fejlesztési terv regionális operatív programjára (rop), aminek teljes támogatási kerete 475 millió euró, ebből 359 millió származik az unió strukturális alapjaiból, 116 millió a magyar társfinanszírozás. Az április 7-én meghirdetett 37,5 milliárd forintos részből a városi kerületek rehabilitációjára, a felsőoktatási intézmények és helyi szereplők együttműködésére, a régióspecifikus szakképzés támogatására, a hátrányos helyzetű régiók, kistérségek tömegközlekedési elérhetőségének javítására lehet pénzt kérni.

A kiírások anyaga a formanyomtatványokkal és az útmutatókkal együtt a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal, illetve a regionális fejlesztési ügynökségek honlapjairól tölthető le, illetve az utóbbiaknál hagyományos módon is beszerezhetőek. A pályázatokat - nyomtatott és elektronikus formában - a regionális fejlesztési ügynökségekhez kell leadni.

A rop ezt megelőzően az első ütemben, február 17-én 68,5 milliárd forintos keretet hirdetett meg a turisztikai vonzerő fejlesztésére, a turisztikai fogadóképesség javítására, a 4 és 5 számjegyű utak, bekötőutak építésére, a helyi foglalkoztatási kezdeményezésekre, valamint az óvodai és az alapfokú oktatási-nevelési intézmények infrastruktúrájának fejlesztésére. A turisztikai fogadóképesség javítására a pályázatok beadásának határideje június 15-e, a többi rop-cél esetében a beadás folyamatos. Az uniós irányelveknek megfelelően a rop forrásainak legalább 75 százalékát a négy fejletlenebb régióban (észak-magyarországi, észak-alföldi, dél-alföldi és dél-dunántúli) használják majd föl.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

A nézők belefáradtak a push-up melltartókba

A nézők belefáradtak a push-up melltartókba

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Meryl Streep nagymama lesz

Meryl Streep nagymama lesz