részvényindexe (BÉT) mindössze 0,7 százalékkal emelkedett a húsvét előtti rövid héten, a forgalom 50 milliárd...

részvényindexe (BÉT) mindössze 0,7 százalékkal emelkedett a húsvét előtti rövid héten, a forgalom 50 milliárd forintra rúgott, kedden viszont 3,2 százalékkal ugrott fel a BUX. Ha az érték- és árutőzsde integrációja az elképzeléseknek megfelelően halad, július 5-étől a BÉT-en kereskednek az eddigi árutőzsdei határidős termékekkel. Az OTP Bank kurzusa 3,8 százalékkal emelkedett a múlt héten, kedden pedig további 5,5 százalékkal. A bank - a magyar magánszektorban az eddigi legnagyobb - 350 millió eurós, ötéves szindikált hitelt vesz fel. A megakölcsön kamata az első három évben a mértékadó európai bankközi kamatlábat (Euribor) 20, a hátralévő periódusban pedig 22,5 bázisponttal haladja meg. Az FHB jegyzése öt százalékkal került feljebb, az idén 40 százalékkal magasabb, 5,6 milliárd forintos adózott eredményre vágyó jelzálogbank közgyűlése felhatalmazást adott saját részvények tőzsdei vásárlására. Az idén 10-15 százalékkal növekvő, körülbelül kétmilliárd forintos profitra számító IEB árfolyama 10,4 százalékos emelkedéssel szárnyalt. A Matáv árfolyama 1,1, míg a Molé 0,1 százalékkal esett. A gyógyszerrészvények közül az Egis 1,6 százalékkal erősödött, a Richter azonban 2,5 százalékkal olcsóbbodott. Pedig az ÁPV Rt. idei terveiben ismét szerepel, hogy eladja a Richter részvényeinek 25 százalékát - jelentette be a pénzügyminiszter. Kilenc százalékkal drágult a NABI részvénye, noha elemzők szerint az idén is legalább másfél millió dolláros deficitje lesz a cégnek. Az első negyedévben azonban 284 buszt adott el a társaság, ami 2,5 százalékkal jobb a tavalyi első három hónap teljesítményénél. Az econet.hu 11 százalékkal folytatta felfelé menetelését. A cég holdingszerű szervezetet alakít ki: 30 millió forinttal megalapította az elektronikus számlázás bevezetésére szánt ebpp.hu Informatikai és Szolgáltató Rt.-t, 50 millióval pedig az econet Invest Vagyonkezelő Rt.-t. Április 13. és 22. között jegyezhetik a tulajdonosok a Humet új részvényeit, minimum 88 forintért. A papír 2,5 százalékos esés után mindössze 77 forintot ért múlt pénteken. A Forrás papírjai 5,9 százalékkal, 828 forintig drágultak, míg a kárpótlási jegyek 7,2 százalékos zuhanás után 899 forinton landoltak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Ön is használja a Shazamot? Akkor örülni fog, törölték belőle a reklámokat

Ön is használja a Shazamot? Akkor örülni fog, törölték belőle a reklámokat

Lemondott a belga miniszterelnök

Lemondott a belga miniszterelnök

Új jelentések: az oroszok minden platformon terítették a propagandát, hogy Trumpot győzelemre segítsék

Új jelentések: az oroszok minden platformon terítették a propagandát, hogy Trumpot győzelemre segítsék

Valami Amerika: széttárulkozó ajtókkal támad a Lincoln luxuslimuzin, félhet az S-osztály?

Valami Amerika: széttárulkozó ajtókkal támad a Lincoln luxuslimuzin, félhet az S-osztály?

Előrehozzák az egészségügyi béremelést

Előrehozzák az egészségügyi béremelést