Az amerikai dollár árfolyama az euróval szemben tovább emelkedett a már hatodik hónapja folyamatosan növekvő USA-beli kiskereskedelmi adatok miatt, e hét kedden délután egy euró már csak 1,1973 dollárt ért.

A japán jen árfolyam-emelkedésének egy hónapja tartó lendülete múlt pénteken megtört a zöldhasúval szemben, miután aznap Irakban az ország újjáépítésében részt vevő japán katonák bázisa közelében nagy erejű bomba robbant, és iraki milicisták elraboltak három szigetországi katonát.

A 99,5 százalékos tisztaságú arany unciánkénti (31,1035 gramm) árfolyama e hét keddjén Londonban 417,45 dollár volt, fél éve 370,8, egy éve 325,6 dollár. Az ezüst unciáját kedden 7,86 dolláron jegyezték Londonban.

A forint a múlt heti enyhe erősödés után e hét keddjén gyengült a hazai bankközi devizapiacon, aznap délután 3,2 százalékra állt a sáv erős szélétől, 0,4 százalékponttal távolabb a múlt hétfőinél: 1 euró 249 forintot ért. A gyengülés oka, hogy a folyó fizetési mérleg első kéthavi mintegy 1,1 milliárd eurós hiánya nagyobb a piac által vártnál, még ha valamivel kevesebb is, mint tavaly ilyenkor. Az MNB-nél 1 euró a múlt hétfői 248,79 forintról e hét keddjére 248,29 forintra gyengült, az Európai Központi Bankban 1 euró ugyanakkor 248,25 forintot ért. A kereskedelmi bankok kedden az MNB-nél 156,1 milliárd forintot helyeztek el két hétre, szemben a lejáró 140,5 milliárdnyival.

Az állampapírpiacon a diszkontkincstárjegyek közül a múlt héten a három hónaposok hozama 0,3 százalékponttal, 11,63 százalékra, a hat hónaposoké 0,41 százalékponttal, 10,92 százalékra, a tizenkét hónaposoké 0,38 százalékponttal, 10,42 százalékra csökkent.

A határidős devizatőzsdéken a külföldi pénzek gyengültek a forinttal szemben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Előrehozzák az egészségügyi béremelést

Előrehozzák az egészségügyi béremelést

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria

Sargentini: Mielőbb el kell indítani a hetes cikkelyt Magyarország ellen

Sargentini: Mielőbb el kell indítani a hetes cikkelyt Magyarország ellen

Itt megnézheti, hozzáfért-e valaki a fotóihoz az újabb Facebook-hiba miatt

Itt megnézheti, hozzáfért-e valaki a fotóihoz az újabb Facebook-hiba miatt

Kormányátalakítást hozhat a Fidesz EP-listája

Kormányátalakítást hozhat a Fidesz EP-listája