részvényindexe 1,4 százalékkal esett az elmúlt héten, különösen élénk, 98 milliárd forintos forgalom mellett (a keddi...

részvényindexe 1,4 százalékkal esett az elmúlt héten, különösen élénk, 98 milliárd forintos forgalom mellett (a keddi 11 760 pontos BUX után a befektetők egy része eladásokkal aratta le az árfolyamnyereséget). E hét kedden viszont 2,67 százalékkal nőtt a BUX. A Matáv kurzusa 1,7 százalékkal került lejjebb a múlt héten, az üzemanyagárakat szerdától ismét emelő Molé viszont 0,7 százalékkal emelkedett. A lengyel olajipari privatizációért felelős szervezet, a Nafta Polska három-négy hónappal elhalasztaná a Mol és az ottani PKN olajvállalat fúziójáról tartandó tárgyalásokat. A román Petrom vállalatról is lemaradhat a fúzióban gondolkodó Mol, mivel vetélytársa, az OMV készpénzes ajánlatot tett a társaság 51 százalékos pakettjére. A török tulajdonban álló, romániai RoBank megvásárlására felkészült OTP árfolyama öt százalékkal zuhant, míg az IEB-é négy százalékkal emelkedett. Az FHB 4,6 százalékkal ért kevesebbet, mint egy hete, de a vezetői így is sokat nyertek: a tavaly novemberben 2150 forintért vásárolt, összesen 37 660 darab részvényüket a múlt héten 8812 forintos átlagos árfolyamon adták el. Bő fél százalékkal csökkent a Rába jegyzése is, jóllehet a cég újabb megállapodást írt alá a honvédelmi tárcával. A 2003-ban megrendelt 90 darab katonai járművön túl további 65 darabot szállít az idén. A társaság és a tárca tavaly 15 éves keretmegállapodást kötött. 1,6 százalékkal emelkedett a Pannonplast árfolyama. A műanyagipari cégben új, a részvények 6,7 százalékát mintegy félmilliárd forintért felvásárló pénzügyi befektető bukkant fel, a bejegyzés alatt álló, korábban az év határidős brókere címet elnyert Bokorovics Balázs által vezetett, magyar cégek és egy Seychelle-szigeteki vállalkozás tulajdonában álló Lazarus Vagyonkezelő Rt. A Zalakerámia részvényeinek 2350 forintos nyilvános felvásárlására kérte a PSZÁF jóváhagyását az osztrák Lasselsberger, amely jelenleg 28,24 százalékban részvényes. Az ajánlatot valószínűleg elfogadja az 56,28 százalékos nagytulajdonos, az Általános Értékforgalmi Bank Rt. A Forrás részvényei 6,4 százalékos süllyedés után 775 forintot értek, a kárpótlási jegyek viszont 3,5 százalékos drágulással 930 forintig jutottak el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szegény gazdagok, most aztán tényleg főhet a fejük, a miénk pedig fájhat

Szegény gazdagok, most aztán tényleg főhet a fejük, a miénk pedig fájhat

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Tesla a benzinkúton - sikerült megtankolni, videó a mutatványról

Tesla a benzinkúton - sikerült megtankolni, videó a mutatványról

A szerényebben kereső munkavállalók kezet csókolhatnak a Párizst felforgató sárgamellényeseknek

A szerényebben kereső munkavállalók kezet csókolhatnak a Párizst felforgató sárgamellényeseknek

400 millió Office-felhasználó adata volt veszélyben egy hónapokon át nyitva álló kiskapu miatt

400 millió Office-felhasználó adata volt veszélyben egy hónapokon át nyitva álló kiskapu miatt

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma