részvényindexe fél százalékkal emelkedett a múlt héten, 52 milliárd forintos forgalom mellett.

részvényindexe fél százalékkal emelkedett a múlt héten, 52 milliárd forintos forgalom mellett. A Matáv árfolyama 2,2 százalékkal ismét 900 forint alá süllyedt, míg a Mol 0,3 százalékkal drágult. Az olajtársaság végül nem tett ajánlatot a cseh Unipetrol 63 százalékos állami pakettjére, így a lengyel PKN Orlen egyedül jelentkezik érte. Hírek szerint megvenné viszont a Mol a Shell 58 eladó romániai benzinkútját. Az OTP Bank 2,2 százalékos heti emelkedés után 4000 forint fölött zárt hétfőn. A Richter nem egészen egy százalékkal erősödött, a papír kurzusa hétfőn napközben átmenetileg 23 ezer forint felett is kalandozott. A Dédász, az ÉDÁSZ és a Titász közös főtulajdonosa, a német E.ON beadta a három áramszolgáltató cég kisebbségi pakettjeire vonatkozó nyilvános felvásárlási ajánlatát a PSZÁF-hez. Az ajánlati ár egyelőre titkos. Az egyesítés előtt álló társaságok közül a Dédász jegyzése 2,5 százalékkal emelkedett, az ÉDÁSZ-é 4,5 százalékkal zuhant, a Titászé pedig 0,9 százalékkal erősödött. Megállapodott hitelezőivel a NABI: 129 millió dolláros adósságából 12 milliót már kifizetett, további 10 milliót 2004 végéig törleszt. A többiből 16 millió dollárt kell egy év alatt, 91 milliót pedig 2006-ig megfizetnie. Cserébe a bankok 2006 végéig a cég jegyzett tőkéje 37 százaléka erejéig (4,6 milliárd forint) új részvények lejegyzésére kaptak jogot 1087 forintos áron. A buszrészvények árfolyama további 2,1 százalékkal esett, ám az opciós árfolyamnál még így is magasabban, 1150 forinton zárt hétfőn (Róna Péter elnök a múlt hét végén leköszönt tisztségéről). Május végéig ígér végleges egyezséget hitelezőivel a Pannonplast is - közölte a negyed százalékkal gyengülő árfolyamú cég vezetése. Szárnyalt, 10 százalékkal 140 forintig jutott az eco.hu árfolyama. A társaság hétfői közgyűlése másfél milliárd forintos, zártkörű, 120 százalékos árfolyamon végrehajtandó tőkeemelésről döntött, miután idén februárban 679 millió forinttal már megerősítették a jegyzett tőkét a részvényesek. Ha az új papírokat is legyezik, a cég tőkéje 2,85 milliárd forintra nő, amiből akvizíciókra is futná. Múlt csütörtökön éjszakáig tartott a Brau Union közgyűlése, amelyen a kisrészvényesek ellenére megszavazták, hogy a 2,69 milliárd forintos nyereségből nem fizetnek osztalékot. A Forrás részvényei 4,4 százalékos drágulással 809, míg a kárpótlási jegyek 16,8 százalékkal 1086 forintig ugrottak fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az MTVA helyett Kálmán Olga olvasta fel a tüntetők öt pontját

Az MTVA helyett Kálmán Olga olvasta fel a tüntetők öt pontját

Bródy János szembesítette a régi Orbán Viktort a maival

Bródy János szembesítette a régi Orbán Viktort a maival

Miskolcon félpályás sávelzárással tiltakoztak - fotó

Miskolcon félpályás sávelzárással tiltakoztak - fotó

Tudományos felmérés készült arról, meddig hisznek a gyerekek a Mikulásban

Tudományos felmérés készült arról, meddig hisznek a gyerekek a Mikulásban

Videón, ahogy kidobják az MTVA-ból Szélt és Hadházyt

Videón, ahogy kidobják az MTVA-ból Szélt és Hadházyt

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát