(BÉT) részvényindexe 1 százalékkal esett az elmúlt rövid héten, míg a forgalom 33 milliárd forintra rúgott.

(BÉT) részvényindexe 1 százalékkal esett az elmúlt rövid héten, míg a forgalom 33 milliárd forintra rúgott. Június 1-jétől a tőzsde bevezeti a BÉT Rt. közepes és kis kapitalizációjú részvényeinek indexe (BUMIX) elnevezésű mutatót. A minimum 12, maximum 25 tagú új indexben - amelyet azért hoztak létre, mert a BUX értékét alapvetően a négy legnagyobb forgalmú papír határozza meg - az induláskor 14 darab részvény szerepel, 10 százalékosnál nagyobb súlya a BorsodChemnek (BC), a Démásznak, az Egisnek, az FHB-nak és a TVK-nak van. A BUMIX számítási alapja a 2004. január 5-ére megállapított ezerpontos érték. Az S&P nemzetközi hitelminősítő által a BBB+ osztályzatában megerősített Matáv árfolyama 0,4 százalékkal erősödött. A cég a hírek szerint érdeklődik Montenegró 195 ezer előfizetővel bíró, állami tulajdonú - az ottani mobilpiacon is érdekelt - vezetékestelefon-szolgáltató vállalata iránt, amelynek 60 százalékos pakettjére júniusban írnak ki pályázatot. A Mol kurzusa 1,7 százalékkal visszaesett. Az olajcég, miután a cseh Unipetrolra nem pályázik, a román Petromról lemaradt, a lengyel PKN-nel tervezett összevonása pedig kútba esett, egyelőre a magyar piaci növekedésre összpontosítja erőit - jelentette be Mosonyi György vezérigazgató. A 3,7 százalékkal olcsóbbodó Zalakerámia múlt pénteken folytatódó közgyűlésén a 2350 forintos nyilvános felvásárlási ajánlatot tevő Lasselsberger nem fogadta el a társaság mérlegét. A Zala Megyei Bíróság döntése szerint egyelőre a helyükön maradnak a Zalakerámia Lasselsberger által delegált vezetői, akiket az április végén elkezdett közgyűlésen váltottak le. A tavalyi 19 darab után az idén összesen húsz autóbuszt szállíthat az 1,7 százalékkal gyengülő NABI magyar megrendelőknek, miután legutóbb 16 buszra szóló, 594 millió forintos pályázatot nyert a Kapos, a Gemenc és a Pannon Volán társaságoktól. Dematerializálja részvényeit a 2,6 százalékkal süllyedő árfolyamú Rába: a tulajdonosoknál lévő papírokat július végéig kell leadni átalakításra. 202 forintos névértékűre változtatja át most 1010 forintos részvényeit a BC. A 0,8 százalékkal dráguló BC eddigi papírjaival június 11-én lehet utoljára kereskedni a tőzsdén. A Forrás-részvények és a kárpótlási jegyek 4,4 százalékkal estek, az előbbiek 851, az utóbbiak pedig 1145 forintot értek a múlt hét végén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kipécézte a piros lámpás negyedet Amszterdam első női polgámestere

Kipécézte a piros lámpás negyedet Amszterdam első női polgámestere

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó

Hamarosan bezár Budapest egyik legkedveltebb péksége

Hamarosan bezár Budapest egyik legkedveltebb péksége

"Ne vedd meg ezt az autót", szól a Volvo új hirdetése, és komolyan is gondolják

"Ne vedd meg ezt az autót", szól a Volvo új hirdetése, és komolyan is gondolják

Rabszolgatörvény: országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Rabszolgatörvény: országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek