(BÉT) részvényindexe 0,6 százalékkal esett az elmúlt héten, a forgalom 35 milliárd forint lett.

(BÉT) részvényindexe 0,6 százalékkal esett az elmúlt héten, a forgalom 35 milliárd forint lett. A BÉT június elsejétől teljes jogú tagja az Európai Tőzsdeszövetségnek. Jaksity György BÉT-elnök az új osztrák tulajdonosok kérésére - az érvényes közgyűlési határozatok ellenére - egyelőre halasztja az érték- és az árutőzsde összevonási munkálatait, jóllehet az egyesítésre szeptember 6. az eredetileg kijelölt határnap. Százforintos részvényeire részben a 60 milliárd forintos nagytulajdonosi kölcsönből fizet 70 forintos osztalékot az 5,9 százalékkal dráguló Matáv. Ez összesen 73 milliárd forintba kerül, ám ebből 43 milliárd a főtulajdonos Deutsche Telekomot illeti meg. Az OTP Bank részvényesei egy darab százforintos bankpapírra pontosan 64,158 forint osztalékot kapnak - tette közzé a 2,1 százalékkal csökkenő árfolyamú hitelintézet. Az üzemanyagok árát - ezúttal a benzin literjét 5, a gázolajét pedig 2 forinttal - szerdától ismét csökkentő Mol kurzusa mindössze 0,4 százalékkal erősödött. Még nem tudni, kik adtak be a múlt csütörtöki határidőre vételi ajánlatot a Richter 25 százalékos állami pakettjére, amit az ÁPV Rt. olyan "cselesen" akar eladni, hogy az ellenérték azonnal folyjék be, viszont a cég feletti befolyásáról csak legkevesebb öt év alatt mondhasson le. A Richter részvénye 6,3 százalékkal kevesebbet, az Egisé viszont 1,9 százalékkal többet ért, mint egy hete. Előzetes megállapodásukat felrúgva, nem ajánlotta fel zalakerámiabeli többségi tulajdonrészét az ÁÉB Bank a nyilvános ajánlattevő Lasselsbergernek, amely így csak 39 százalékos tulajdonos lett a csempegyárban, jóllehet eddig mintegy ötmilliárd forintot költött annak megszerzésére. A társaság részvényeit 2,4 százalékkal alacsonyabban jegyezték. 7,8 millió dolláros megrendelést kapott a 4,5 százalékkal izmosodó Nabi a floridai Broward County közlekedési vállalattól, amely első körben, 2005 májusáig 25 darab buszt rendel, a későbbiekben viszont további háromszor 25 darabra is igényt tarthat. Július 5-ei rendkívüli közgyűlésükön adhatják áldásukat a Pannon-Flax részvényesei arra, hogy a hagyományosan katonai egyenruhák anyagait szállító cég az alaptevékenysége színhelyéül szolgáló győri központját budapestire cserélje. A Forrás-részvények 1,7 százalékkal emelkedve 855, a kárpótlási jegyek pedig 0,6 százalékkal süllyedve 1190 forintot értek hétfőn este.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?

Elpusztult Roger, a robusztus ausztrál kenguru

Elpusztult Roger, a robusztus ausztrál kenguru

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

Megakadályoznák a Fideszt, hogy elfogadja a „rabszolgatörvényt”

Megakadályoznák a Fideszt, hogy elfogadja a „rabszolgatörvényt”

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól