A magyar cégvezetők elsősorban az elemzőkészségüket tartják gyengének - derült ki a Budapesti Közgazdaság-tudományi és...

A magyar cégvezetők elsősorban az elemzőkészségüket tartják gyengének - derült ki a Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetem által készített, 300 cég több mint 1200 menedzserének megkérdezésén alapuló, Versenyben a világgal fantázianévre hallgató felmérésből. A zömében kis- és középvállalati vezetők a legnagyobb erényüknek 1999-ben a gyakorlatiasságot minősítették, e tekintetben egy ötfokozatú skálán 4,15 pontot adva maguknak. Ezt követte a szakmai felkészültség (3,99), illetve a problémamegoldó képesség (3,78). Zoltayné Paprika Zita, a kutatás vezetője szerint a gmk-kban kezdő, a privatizáción edződött vállalkozóknak e tulajdonságokra volt mindenképpen szükségük. Az üzleti érzék, a fejlett kommunikációs és szervezési készség - azaz a klasszikus menedzsmentképességek - hátrébb sorolódtak 3,61-os, illetve 3,71-es indexükkel. Az ötletek képviseletére átlagosan 3,6-os osztályzatot adtak maguknak a menedzserek, a kockázatvállalásra pedig 3,47-es átlagpontszám jött ki. A 2004-es hasonló kutatás adatait most dolgozzák fel. Zoltayné csupán a számítástechnikai készségeknél vár lényeges elmozdulást, javulást a korábbi 3,47-es átlaghoz képest.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Hetilap

Nehéz folytatás

Mely hibákat követik el a leggyakrabban a magyar menedzserek? - a HVG erről kérdezett meg vállalati tanácsadókat és gyakorló vezetőket.

Velencei Bizottság: Hatályon kívül kell helyezni a bevándorlási különadót

Velencei Bizottság: Hatályon kívül kell helyezni a bevándorlási különadót

Iszlám Állam: A mi katonánk volt a strasbourgi merénylő

Iszlám Állam: A mi katonánk volt a strasbourgi merénylő

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Budapestre jön Tom Jones

Budapestre jön Tom Jones

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

Blikk: Biciklivel gázolhatta el gyilkosa a soroksári futónőt

Blikk: Biciklivel gázolhatta el gyilkosa a soroksári futónőt