(BÉT) részvényindexe 1,8 százalékkal süllyedt az elmúlt héten 23 milliárd forintos forgalom mellett.

(BÉT) részvényindexe 1,8 százalékkal süllyedt az elmúlt héten 23 milliárd forintos forgalom mellett. A BÉT június 29-ére rendkívüli közgyűlést hirdetett, amelyen várhatóan elhalasztják az árutőzsdével tervezett integrációt. A Matáv árfolyama másfél, a Molé pedig egy százalékkal esett. A 4,6 százalékkal zuhanó kurzusú OTP Bank 24 millió eurót vállalt abból az összesen 36,5 millió eurós kölcsönből, amelyről szófiai leánya, a DSK Bank szerződött a 70 ezer négyzetméteresre tervezett Mall of Sofia nevezetű szórakoztató- és bevásárlóközpont beruházóival. 2,4 százalékkal erősödött az Egis, 1,6 százalékkal pedig a Richter jegyzése a héten, miután elterjedt a hír, hogy a gyártók a napokban megegyeznek az árakban a kormánnyal. A Dédászban 94,68, az Édászban 98,57, a Titászban pedig 97,2 százalékos részaránya lett a múlt csütörtökön zárult felvásárlási ajánlatok révén az E.ON-nak. Az érintett áramrészvények közül az Édász 0,8 százalékkal erősödött, a Dédász másfél, a Titász pedig 3,7 százalékkal gyengült. A 0,8 százalékkal erősödő econet.hu leányvállalata vette meg 330 millió forintért az Externet Informatikai Szolgáltató Kft.-t. Augusztus 30-áig foroghatnak a tőzsdén a nem egészen egy százalékkal olcsóbbodó TVK jelenlegi részvényei, amelyeket szeptember elsejétől dematerializálnak. A papírokat június 14-e és szeptember 3-a között lehet benyújtani átalakításra. A majdani eladási áron kalkulálva harmincmilliárd forintos lakásépítésbe kezd az 1,7 százalékkal eső jegyzésű BIF a budai Harsány lejtőn. 39,59 százalékkal bejegyezte a bíróság a 0,7 százalékkal dráguló Zalakerámia részvényesei közé a felvásárlási ajánlatot tett Lasselsberger Ceramics Kft.-t, nem jegyezte be viszont a változatlan kurzusú Brau Union április végi közgyűlési határozatait (például a Brau Union AG szavazati jogát), helyt adva a kisrészvényes Concorde Befektetési Alapkezelő Rt. kérelmének. Pénteken felfüggesztette a BÉT a Forrás részvényeinek kereskedelmét, mivel a majdnem 33 százalékban tulajdonos Arago 1200 forinton (a tőkepiaci törvényben megszabott minimumnál 40 százalékkal magasabb áron) nyilvános felvásárlási ajánlatra készül. A Forrás törzsrészvényei 34 százalékos megugrás után 1146 forintot értek hétfőn, míg a kárpótlási jegyek 1,1 százalékkal esve 1177 forintot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mindenki Meghan Markle körömlakkjáról beszél

Mindenki Meghan Markle körömlakkjáról beszél

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Kepesita Collection: Az út a fontos, nem a cél

Kepesita Collection: Az út a fontos, nem a cél

Cornstein: Szomorú lennék, ha az oroszok behatolnának Magyarországra

Cornstein: Szomorú lennék, ha az oroszok behatolnának Magyarországra

Elhunyt Kósa Ferenc filmrendező

Elhunyt Kósa Ferenc filmrendező

Az ellenzék elfoglalta a pulpitust, Orbán arcába sípoltak, de a Fidesz elfogadta a rabszolgatörvényt

Az ellenzék elfoglalta a pulpitust, Orbán arcába sípoltak, de a Fidesz elfogadta a rabszolgatörvényt