részvényindexe 0,8 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, a forgalom viszonylag csekély, 28 milliárdos volt.

részvényindexe 0,8 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, a forgalom viszonylag csekély, 28 milliárdos volt. A Matáv kurzusa nem egészen egy százalékkal esett. A távközlési társaság közös holdingot hoz létre az IKO Média csoporttal, elsősorban azzal a céllal, hogy a Magyar RTL Televízió Rt.-ben lévő érdekeltségeiket egy helyre összpontosítsák. A Mol részvényei 1,2 százalékkal drágultak. A kormány és a gyógyszergyártók egyezsége az Egis jegyzését vitte feljebb 6 százalékkal, a Richter árfolyama viszont 0,7 százalékkal még csökkent is. A tőzsde vezérigazgatója a múlt szerdán három napra felfüggesztette a Titász, a Dédász és az Édász kereskedését, a PSZÁF állásfoglalására várva a három cég nagytulajdonosa, az E.ON által tervezett kiszorítási aktus törvényességét illetően. Ezt követően a Fővárosi Bíróság - egy kistulajdonos keresetére - felfüggesztette az Édász részvényeinek felvásárlását (azaz a kiszorítást), mondván, az E.ON nem a legutolsó nyilvános felvásárlási akciója révén lépte át a 90 százalékos arányt. A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége levélben szólította fel az E.ON vezérkarát a kiszorítás leállítására. Új, maximum 8,5 milliárd forintról szóló, hároméves hitelszerződést kötött az OTP Bank Rt.-vel, a CIB Bank Rt.-vel és a K&H Bank Rt.-vel a 2,3 százalékkal izmosodó árfolyamú Pannonplast, amely tavaly októberben lejárt - azóta meghosszabbított - 17 millió eurós kölcsönét alakította át. A győri önkormányzat 4 százaléknyi Rába-részvényt engedett át a Quaestor Rt.-nek, cserébe az ETO-stadion felújításáért. A gépipari részvény 1,3 százalékkal olcsóbb lett. Majdnem 12 százalékkal zuhant az econet.hu, miután a múlt szerdán bevezették a tőzsdére a februári tőkeemeléskor lejegyzett új részvényeket, s így 6,8 millió darabról 13,5 millióra emelkedett a piacon lévő papírok száma. A befektetők vélhetően rosszul fogadták a legutóbbi adatok alapján veszteséges Externet Kft. átvételét is. Az 1,7 százalékkal dráguló Synergon közleményben tudatta, hogy korábbi igazgatósági tagja, Szalóczy Zsolt a Baranya Megyei Bíróság jogerős ítélete szerint 3 év 10 hónapos börtönbüntetést kapott adócsalás miatt. A Forrás törzsrészvényei változatlanul 1150 forintot érnek, míg a kárpótlási jegyek 3,5 százalékkal megugorva 1219 forintig jutottak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az olasz katolikusok megnyitják a templomokat a menekültek előtt, akik Salvini új jogszabálya miatt utcára kerülnek

Az olasz katolikusok megnyitják a templomokat a menekültek előtt, akik Salvini új jogszabálya miatt utcára kerülnek

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

May cáfolta, hogy elhalasztanák a Brexit-ügyi szavazást

Nem fogja vissza magát az Alfa Romeo, ha az Audit, BMW-t, Mercedest kell cikizni – videó

Nem fogja vissza magát az Alfa Romeo, ha az Audit, BMW-t, Mercedest kell cikizni – videó

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól