közül a Matáv - főtulajdonosa, a Deutsche Telekom AG áldásával - egymilliárd eurót költhet kelet-európai terjeszkedésre. A célpontok romániai, szerbiai, montenegrói, bulgáriai vagy moldovai vállalatok lehetnek.

Az OTP Bank Rt. az egyik jelölt a nyolc közül az ötödik legnagyobb szerb hitelintézet, a Jubanka megvételére. A magyar bankon kívül kötelező érvényű ajánlatot adhat még a görög Alpha Bank, az osztrák Erste, illetve Bank Austria Creditanstalt, az angliai General Electric Capital, a francia Societé Générale, az olasz Unicredito és a szlovén Nova Ljubljanska.

A gyógyszercégek közül a Richter a korábban várt 3,5 milliárd forint helyett 2,5 milliárdot, az Egis pedig a kalkulált 1,6-1,8 milliárd forint helyett 2,1-2,2 milliárdot veszít a gyártók és a kormány között született gyógyszerár-megállapodás után az idén - tette közzé a két társaság. Mindkét papír árfolyama megugrott az előző hétfőihez képest: a Richteré 9, az Egisé pedig csaknem 6 százalékkal.

Az ÉDÁSZ kistulajdonosainak részvényeit egyelőre nem érvényteleníti a Keler Rt., mivel az egyik érintett kisrészvényes pert indított a Fővárosi Bíróságon a kiszorítást kezdeményező nagytulajdonos, az E.ON ellen (hasonló kiszorítási eljárást kezdeményezett az E.ON másik két áramszolgáltatónál, a Dédásznál és a Titásznál is). Közben a Pénzügyminisztérium levélben közölte állásfoglalását: e szerint az E.ON nem a tőkepiaci törvény szerint cselekedett, kiszorításra ugyanis csak annak a részvényesnek van joga egy nyilvános felvásárlási akció után, amely a szóban forgó vételi ajánlat révén lett az adott cégben 90 százalékosnál nagyobb tulajdonos.

Az Antenna Hungária (AH) vezérigazgatója, László Géza lemondott a Vodafone Magyarország Rt.-ben viselt igazgatósági tagságáról. A döntés hátterében valószínűleg az áll, hogy az AH megválna a vodafone-beli 12,1 százalékos részesedésétől, amelynek értéke szakértői becslések szerint 17,6 milliárd forint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog

Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Állandó fájdalommal él az izomsorvadásos kislány, a család még reménykedik

Állandó fájdalommal él az izomsorvadásos kislány, a család még reménykedik

Eddig ismeretlen felvétel arról, hogyan rángatták végig Hadházyt a zárt MTVA-folyosón

Eddig ismeretlen felvétel arról, hogyan rángatták végig Hadházyt a zárt MTVA-folyosón