Tetszett a cikk?

Az egykori pesti zsidó negyedben folytatódhat a régi épületek lebontása és a helyükre újak építése, miután a Fidesz és...

Az egykori pesti zsidó negyedben folytatódhat a régi épületek lebontása és a helyükre újak építése, miután a Fidesz és az MSZP képviselői egyetértésben megszavazták a múlt csütörtökön a fővárosi közgyűlésben a Belső-Erzsébetvárosra vonatkozó rehabilitációs szabályozási tervet, amely ellen mind a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, mind a városvédő civil szervezetek tiltakoztak. Az SZDSZ-es Ikvai-Szabó Imre és az MSZP-s Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesek által beadott, a fővárosi főépítész szakmai véleményét is tartalmazó elutasító javaslatra mindössze hat szabaddemokrata szavazat érkezett, míg a zsidó negyed bontásáért elsősorban felelősnek tartott, befektetőket védő Hunvald György VII. kerületi polgármester tervezetét a teljes szocialista frakció, valamint Pokorni Zoltán kivételével minden Fidesz-képviselő támogatta. Az UNESCO tavaly ősszel Budapesten vizsgálódó szakértőjének jelentése nyomán 2009. február 1-jéig a világörökségi bizottság beszámolót vár a magyar államtól arról, mit tett az egykori zsidó negyed értékeinek megóvásáért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Charles Leclerc koronavírusos

Charles Leclerc koronavírusos

Sárga lapot javasol az ölelkező focistáknak egy brit politikus

Sárga lapot javasol az ölelkező focistáknak egy brit politikus