szerző:
HVG

A szlovákiai Magyar Közösség Pártjának párkányi elnöke, Retkes János két magyarországi településen, Táton és Pilismaróton nyert trafikkoncessziót – erősítette meg a HVG értesüléseit az érintett. A Fidesz-barát Magyar Koalíció Pártjának névváltoztatáson átesett utódában helyi vezető Retkes azt mondta, magyar állampolgár is, és személyesen fogja vezetni a dohányboltokat. Ami egyre jobb üzlettel kecsegtet, a T. Ház hétfői döntése nyomán ugyanis jégkrémet és fagylaltot, illetve „a jogszabályban meghatározott más terméket” is árulhatnak az úgynevezett nemzeti dohányboltok. Miközben tipikusan fiatalkorúaknak szánt termékekkel nőtt a trafikok termékköre, a Központi Nyomozó Főügyészség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja a dohánykereskedelmi koncesszió kapcsán főként ellenzéki politikusoktól érkezett beadványokat. Utóbbiak hivatali visszaélést vélelmeznek, mivel a győztesek között feltűnően sok a Fidesz helyi politikusa, illetve rokonaik. Az ügyészség bekérte azt a hvg.hu birtokába került hangfelvételt, amely igazolja, hogy Szekszárdon a fideszes polgármester irányította beszélgetésen véleményezték a pályázókat. Hajdúszoboszlón is volt egyeztetés – az erről szóló dokumentumot a szoboszloihirek.hu közölte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!