szerző:
HVG

Miután a tavasszal Szijjártó Péter külügyminiszter rapid módon leváltotta Szemerkényi Rékát a washingtoni nagyköveti posztról, és államtitkárával, Szabó Lászlóval helyettesítette, több fővárosban is cserélődtek a magyar képviselet-vezetők. A V4-ekhez tartozó államokban mindenhol követcsere volt. A volt titkosszolgálati vezető, Pető Tibor Prágából Pozsonyba került, helyét a korábbi pozsonyi nagykövet, Boros Miklós foglalta el. Varsóban Gyurcsík Iván helyett Kovács István költő, volt krakkói főkonzul lánya, Kovács Orsolya lett a nagykövet. Rómában a szokásosnál hamarabb ért véget Paczolay Péter nagyköveti pályafutása, de ő azért távozik, mert az Emberi Jogok Európai Bíróságának magyar bírói posztjára választották, utóda Kovács Ádám Zoltán lett. Távolabbi képviseleteken is történtek cserék, a grúziai Tbiliszibe Horváth Viktória, a kolumbiai Bogotába Endreffy Lóránd, a libanoni Bejrútba pedig Mihályi Géza került.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!