szerző:
HVG

A Nyílt Társadalom Alapítvány vidéki terjeszkedésbe kezd, hamarosan több százezer dollárt fog szétosztani dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között – jelentette be a Soros György által létrehozott alapítvány. „Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban” – mondta Csontos Csaba, az alapítvány szóvivője, akinek az is a feladata, hogy a kormányzati támadások kereszttüzében lévő magyar–amerikai milliárdost és programjait népszerűsítse Magyarországon. Kisebb, maximum 3 millió forintos szegénységellenes, lakhatási, oktatási, egészségügyi és közösségépítő terveket támogatnak majd egy pécsi és egy debreceni civil szervezeten keresztül. Egészen kis közösségekig, sőt családokig el akarnak jutni. „A Soros-hálózat pártszerűen működik” és „benevezett a magyar választási kampányba” – így reagált Orbán Viktor miniszterelnök az alapítvány bejelentésére. A kormány szerint hatalmas siker volt az állítólagos Soros-terv elleni nemzeti konzultáció. A december elsejéig meghosszabbított határidőig állítólag 2,3 millióan küldték vissza az íveket. Igaz, ez ellenőrizhetetlen, ahogy az is, hányan töltötték ki akár többször is az interneten is megválaszolható kérdéssort.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény

A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény

Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét