szerző:
HVG

Szerbiában 139 embert vettek őrizetbe a hatóságok egy nagyszabású, több napig tartó és számos városra kiterjedő razzia során. A letartóztatottak között elsősorban fegyver- és kábítószercsempészek vannak, de akadnak emberkereskedők is. Lapjelentések szerint a hatóságok 130 kilogramm kábítószert, több tucat fegyvert és nagy mennyiségű lőszert, valamint egyéb katonai felszerelést foglaltak le. A razzia során felszámoltak hét olyan laboratóriumot is, ahol nagy mennyiségű kábítószert állítottak elő a bűnözők. Szerbia a bűnszövetkezetek által kiépített balkáni útvonal egyik fontos szakasza. A kábítószer nagy része Nyugat-Európa felé tart, míg a fegyverek többsége Koszovóba, illetve állítólag a macedóniai albán bűnözői csoportokhoz jut. Az őrizetbe vételek során feltűnően magas volt az albán nemzetiségű s egykor a Koszovói Felszabadítási Hadsereg soraiban harcolt polgárok aránya. A szerb rendőrök legutóbb áprilisban számoltak be nagy fogásról, akkor Dél-Szerbiában foglaltak le nagy mennyiségű, Macedóniába szánt kézifegyvert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!