Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/09. SZÁM
Fókuszban
Hont András HVG Hetilap

Alföldi hegyomlás

Nem a pártok összefogása, hanem a háttérbe húzódásuk, kölcsönös „elnemriasztási” politikájuk segítette győzelemhez Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Pétert. A protestszavazók nemcsak a Fideszre, hanem a telhetetlen és arrogáns hatalmat helyben megtestesítő Lázár Jánosra is nemet mondtak.

Szabó Yvette Itthon

Nagy pofont kapott Lázár János, a keményen dolgozó nagy ember

A Hódmezővásárhely uraként számon tartott miniszter városában bálozással kezdte a februárt, de a hónap vége csúnya vereséget hozott emberének a polgármester-választáson. Kérdés, okozhat-e ez törést Lázár országos és helyi politikai karrierjében.

Magyarország
Magyarország | 7 nap
Világ
Keresztes Imre HVG Hetilap

A populizmus csapdájában

Visszatérhet a hatalomba Olaszországban a Silvio Berlusconi vezette jobboldal. De a szegénység és a migráció uralta kaotikus kampányt még zavarosabb idők követhetik.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
HVG HVG Hetilap

Felforgatókönyvek

Miközben a filmes világ az Oscar-díjasok esélyeit latolgatja, a mozimunkások egy része olyan technológiák után kutat, amelyek a tartalomfogyasztás megszokott menetét is felülírhatják.

Szellem
HVG HVG Hetilap

Filmesek álma

Ma már világraszóló show az Oscar-díj-átadó, 24 számban versengenek a filmesek, köztük külön az idegen nyelvű alkotások. Az öt nominált film közé az idén ismét bekerült egy magyar, Enyedi Ildikó Testről és lélekről-je. Mindez az után, hogy 2016-ban Nemes Jeles László Saul fia című filmje, tavaly pedig az élő szereplős kisfilm kategóriában Deák Kristóf Mindenkije Oscar-díjat nyert.

HVG HVG Hetilap

Felforgatókönyvek

Miközben a filmes világ az Oscar-díjasok esélyeit latolgatja, a mozimunkások egy része olyan technológiák után kutat, amelyek a tartalomfogyasztás megszokott menetét is felülírhatják.

Gazdaság
Németh András HVG Hetilap

Kicsi és zavaros

Megrendült a lett pénzügyi rendszer, miután a jegybank elnökét, Ilmars Rimsevicset korrupcióval, az ABLV bankot pedig több százmillió dolláros pénzmosással vádolják. Rigában többen provokációt emlegetnek.

Farkas Zoltán Gazdaság

Nobel-díjasok keresik a rendszert, amelyben egy Trump nem nyerhet

A Soros elleni vádaskodás nagyon emlékeztet arra, ahogy Donald Trump a globalizációt, Kínát és a migránsokat teszi felelőssé mindenért, holott nem ők tehetnek a mai gondokról – mondja a Nobel-díjas amerikai közgazdász, Eric Maskin, aki az USA választási rendszerét is megreformálná.

Vélemények
Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk