szerző:
HVG

Osztrák politikusok – pártállástól függetlenül – felháborodásuknak és értetlenségüknek adtak hangot, miután Lázár János Bécset és a bécsieket becsmérlő videót tett közzé. A kancelláriaminiszter az osztrák főváros külföldiek – köztük 21 ezer magyar – által sűrűbben lakott városrészében készült videóján azzal „riogatott”, hogy Budapestre is hasonló sors vár az ellenzék győzelme esetén: sokszínű lakosság, kosz és növekvő bűnözés. A posztot a Facebook uszító tartalomnak minősítette, és egy időre eltávolította. Renate Brauner, Bécs nemzetközi ügyekért felelős tanácsnoka szerint „a vádak tartalmilag sem állják meg a helyüket”, s azt kívánta, hogy „a magyar városok is legyenek olyanok, mint Bécs, amely a világ legjobb életminőségű fővárosa”. Lázár – aki fél éve még követendő példaként beszélt a világ negyedik legbiztonságosabb országáról, Ausztriáról (Magyarország a tizenötödik) – a  kormányinfón azt mondta, olyan jók a magyar–osztrák kapcsolatok, hogy azt ő sem tudná elrontani. Nyilatkozatát követően azonban Bécs utcáin a magyarok autóin a távozásra buzdító feliratok jelentek meg. Közben a fideszes köztévé is beszállt Bécs szapulásába, amit azzal toldott meg, hogy van rosszabb hely is: Berlin, illetve Svédország.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!