szerző:
HVG

„Az embereket szolgává tevő uralkodás helyett az embereket szolgáló kormány” jegyében állította össze árnyékkabinetjét az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely a csapat bemutatásakor azt mondta: a válogatás fő szempontja volt, hogy pártoktól független, de azonos értékrendet valló személyeket hívjon meg a pártszövetség választási győzelem esetén megalakuló kormányába. Az egyes stratégiai területek irányítói: Mellár Tamás (pénzügy), Komáromi Zoltán (egészségügy), Daróczi Gábor (oktatás), Hegyesiné Orsós Éva (szociálpolitika), Andor László (munkaügy), Ámon Ada (környezetvédelem), az önkormányzati ügyekért felelős tárcát pedig Budaörs polgármestere, Wittinghof Tamás kapná. Nem mindenki mondott könnyen igent Karácsonynak, amit ő azzal indokolt, hogy a Fidesz olyan gyűlöletet szít az ellenfeleivel szemben, amit a jelöltek családtagjai is megszenvednek. De volt olyan is a felkért szakemberek között, aki magánál alkalmasabb személyt ajánlott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!