szerző:
HVG

Uniós pályázatokon is sikerrel szereplő vállalkozó, Farkas József fizette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait – állítja a Magyar Nemzet. Néhány nappal korábban fényképek és dokumentumok alapján a lap arról számolt be, hogy Semjén évek óta részt vesz svédországi vadászatokon, amelyek alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. Volt, hogy komplett szállodát béreltek ki a politikusnak és társainak, akiket helikopterrel szállítottak. Semjén később úgy pontosított, hogy nem ő, hanem csak a „lelőtt rénszarvas helikopterezett”. A vadászatoknak – amelyeken Rétvári Bencének, az Emmi államtitkárának közlésével ellentétben Semjén Svédországban élő rokonai nem vettek részt – a KDNP elnöke mellett állandó szereplője volt Farkas is, akinek a vállalkozásai, köztük a ráckevei és a noszvaji wellnesshotelek, több mint 530 millió forintnyi uniós pénzt kasszíroztak 2010 óta. Farkas korábban arról vált ismertté, hogy a Türr István Képző- és Kutatóintézet pályázatán elnyert 31 millió forintból amerikai tankönyvekből plagizáló kiadványt jelentetett meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!