Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/18. SZÁM
Fókuszban
Pozsgai Rebeka,Szlavkovits Rita HVG Hetilap

Fortélyosan igazgatnak

Egyre szűkül azoknak a jogorvoslati lehetőségeknek a köre, amelyekkel azok élhetnének, akik szembetalálják magukat a hatalom politikai irányvonalával. Az Orbán-kormány ezzel is hasonul az illiberális demokráciákhoz.

Magyarország
Kocsis Györgyi HVG Hetilap

Magyar virtus

Bár még el sem kezdődött az új hétéves uniós költségvetésről szóló vita, Szijjártó Péter külgazdasági miniszter egyre csak ront a magyar kormány alkupozícióján.

Pálmai Erika HVG Hetilap

Ítéletidő

Két kormányzati ciklus után lényegében egyetlen független intézményrendszer bevétele maradt hátra a Fidesznek: az igazságszolgáltatásé. Az újabb kétharmad birtokában a bíróságok bedarálása csupán idő kérdése.

HVG HVG Hetilap

Miniszter reggelire

Szakértői kormánynak nem nevezhető a negyedik Orbán-kabinet, annak ellenére sem, hogy a miniszterek többsége nem politikus.

Hamvay Péter Itthon

Van tudós magyarázat a Fidesz harmadik kétharmadára

A szegények nem a Fideszre, hanem az államra szavaztak, amely fenntartja ugyan a kitaszítottságukat, de tudják, hogy csak rá számíthatnak. A vidéki középosztály pedig feltehetően a stabilitás reményében voksolt a folytatásra – mondja Kovách Imre, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának kutatója. Interjú.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Nagy Gábor HVG Hetilap

Szóvirágkarnevál

A történelmi eseményhez méltó gesztusokat, de kevés konkrétumot hozott a Korea-közi csúcstalálkozó. Mun Dzse In és Kim Dzsong Un tárgyalásai viszont előkészítették a terepet Donald Trumpnak, aki júniusban találkozhat az észak-koreai diktátorral.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Ezer vágás

Veszélybe került az iráni atomprogram korlátozásáról a nagyhatalmakkal kötött alku, mert Donald Trump amerikai elnök a jelek szerint kivéreztetné a megállapodást.

HVG Világ

Egy nem politikai gyilkosság anatómiája

Vérgőzös skandináv krimit írt a valóság Dániában, ahol egy öntörvényű feltaláló a bíróság ítélete szerint meggyilkolt és feldarabolt egy újságírónőt.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Szellem
Ligeti Nagy Tamás HVG Hetilap

Kortünet

Megjött a kedv, vagy elfogyott a pénz? Alighanem a kettő kombinációja az oka annak, hogy a régi szép idők sztárjai közül azok is visszatérnek, akiknek eddig eszük ágában sem volt.

Gazdaság
Bedő Iván HVG Hetilap

Más az optikájuk

Világelső lesz-e Európa az optikai kábeleivel és az 5G-mobilhálózataival? A szép szándék megvalósulása attól is függ, hogyan végződik a lobbizás a júniusi EU-döntés előtt.

Vélemények
Hegedűs Dániel Itthon

Hegedűs Dániel: Ellenzéki stratégia egy hibrid rezsimben

Az utóbbi hetekben sorra születtek olyan írások, amelyek az ellenzéki szerep elárulásával minősítették a mandátumukat átvevő ellenzéki képviselőket. Az érvelés alapja, hogy a 2018-as választások paradigmaváltáshoz vezettek a magyar politikában. Magyarország nem demokrácia többé, és mivel az ellenzék parlamenti politizálása kilátástalan, ugyanakkor nyilvánvaló legitimációt nyújt a rendszer számára, ezért az ellenzéknek meg kell szabadulnia a pártjai soraiban felgyülemlett erkölcsi és politikai tehertől, és a rendszerrel szembeni, alulról szerveződő, utcai tömegmozgalommá kell válnia.

Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk