Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/24. SZÁM
Fókuszban
Nagy Gábor HVG Hetilap

Cselek és ütközések

Vlagyimir Putyin és Oroszország akkor is nyerni tud, ha mindenki ellene van – a jégkorongot és a cselgáncsot a futballnál százszor jobban kedvelő orosz elnök ezt akarja bebizonyítani a labdarúgó-világbajnokság megrendezésével.

HVG HVG Hetilap

Meccs 2026-ért

Bárhogyan is dönt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kongresszusa, Donald Trump amerikai elnök mindent megtett azért, hogy a 2026-os világbajnokság rendezési jogát az USA, Kanada és Mexikó hármasa nyerje el – de azért is, hogy egyedüli ellenfelük, Marokkó legyen a befutó. Ehhez a bravúrhoz elegendő volt egyetlen Twitter-üzenet, amelyben Trump fölvetette: ugyan miért kellene az USA-nak támogatnia azokat az országokat, amelyek nem támogatják az amerikai pályázatot? A fenyegetés egyszerre taszíthatta és vonzhatta a voksokat egy olyan szavazás során, amelyben ugyanakkora súlya volt az ötszörös világbajnok Brazíliának, mint a FIFA rangsorában holtversenyben az utolsó helyen szerénykedő Tongának.

Gabay Balázs HVG Hetilap

Csatár uram, védő bátyám: kis magyar focioligarcha-lexikon

Futballklubot venni Magyarországon nem csak hobbi és nem egyszerű üzlet: 2010 óta ez maga a tökéletes politikai befektetés. Belépő a társasági klubba, ahol ott ül és erősen figyel a kormányfő és a sleppje. Úgy tűnik, megéri ezért teperni.

Magyarország
Riba István HVG Hetilap

Céges buli

Hírszerzési központ – így jellemezte Orbán Viktor miniszterelnök azt a szervezeti egységet, amelyet a Miniszterelnöki Kormányirodán belül állít majd fel.

HVG HVG Hetilap

Egy határon túl

Amerikai nyomásra békülhet ki az Orbán-kormány Ukrajnával, ahol már nemzetbiztonsági kockázatnak értékelik a Magyarországról érkező támogatásokat.

Magyarország | 7 nap
Világ
Keresztes Imre HVG Hetilap

A szekeret a ló elé

Idei választás megtartásában állapodott meg Líbia két legfőbb hatalmi centruma, de félő, hogy a megosztott országban nyílt polgárháború törhet ki.

Németh András HVG Hetilap

Az első áldozat

Egyre gyanúsabbá válik az Ukrajnában élő orosz ellenzéki újságíró, Arkagyij Babcsenko elleni álmerénylet ügye. Kijev nem rukkolt még elő az Oroszország érintettségét bizonyító adatokkal, és hosszabb lett az orosz halállista is.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Szellem
Nagy Gábor HVG Hetilap

Másik Amerika

Nem sokszor találkozott Robert Kennedy és Martin Luther King, ám közeli időpontban történt meggyilkolásuk 50. évfordulója és a Trump-korszak beköszönte annak átgondolására késztette az emlékezőket, mennyire más lehetne Amerika, ha a két liberális ikon megfutja a neki szánt pályát.

Trend
Hamvay Péter HVG Hetilap

Fizetik a nótát

Tízmilliárd forintot fordít az állam fesztiváltámogatásra. Nem hiába: a programok valamelyikén minden második lakos részt vesz.

Szentgyörgyi Rita HVG Hetilap

Lebegő hangzás

A világ nyugodt szemlélésében azonosul Eötvös Péter a XI. századi japán írónővel. A Lady Sarashina című operát a Müpa és a bécsi MuTh Színház rendezésében, az Armel Opera Festivalon, Bécsben adják elő.

Sághy Erna Élet+Stílus

Szabad térjátékok: szentendrei álmok

A mai ember természethez fűződő viszonyát, egy valaha volt édenkert utáni vágyakozását állítja középpontba az idén harmadik alkalommal megrendezett kiállítás- és programsorozat.

Gazdaság
Bodacz Péter HVG Hetilap

Képzavar

Új tengerentúli járatokkal, markáns fejlesztésekkel lépne ki virtigli fapados jellegéből a Liszt Ferenc repülőtér, amelyen a Malév helyét ma már kétségtelenül a Wizz Air tölti be.

Vélemények
Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk