szerző:
HVG

Új eljárásban ismét védetté kívánja nyilvánítani Munkácsy Mihály Golgota című képét az Örökségvédelmi Hatóság. Mindezt az után, hogy Pákh Imre, a kép tulajdonosa kezdeményezte per nyomán a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság májusban hatályon kívül helyezte a korábbi védetté nyilvánításról szóló határozatot. Az ítélet után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy 3 milliárd forintért a magyar állam megvenné a festményt. Korábban épp ennyire becsülték a kép értékét a szakértők is, és ennyit kért érte Pákh. Kovács Zoltán kormányszóvivő azonban – Gulyást cáfolva – közölte, a kormány nem tárgyalt a vásárlásról, és a képet egyébként megvásárolni szándékozó MNB-nél is úgy nyilatkoztak, hogy nem foglalkoztak az üggyel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!