szerző:
HVG

A Simicska-médiabirodalom egyik utolsó pillére dőlt be azzal, hogy a Heti Válasz ettől a héttől kezdve nyomtatásban nem, csak a Digitalstandon lesz elérhető. Borókai Gábor főszerkesztő és csapata a választások óta lázasan kereste a potenciális befektetőket, és talált is ilyeneket. Ám kormányzati körökből érkező figyelmeztetések hatására többen is meggondolták magukat. Végül a legígéretesebb vevőjelölt, egy közelebbről meg nem nevezett amerikai republikánus üzletember is visszalépett. A szerkesztőség ezek után az öncsődben talált átmeneti menedéket. Borókai az utolsó vezércikkében arról panaszkodott, hogy az Orbán–Simicska konfliktus kirobbanása óta a lap kormányzati blokád alatt működött. Az első Orbán-kabinet idején közpénzből világra segített Heti Válasz a G-nap után elesett az állami megrendelésektől, összességében 82 százalékot veszített a hirdetési bevételeiből, példányszáma 10 ezerre esett. A lap megszűnésével az utolsó jobboldali, konzervatív, a G-napot követően kritikus hangot megütő médium tűnhet el a nyomtatott lappiacról, amit a kormányzati sajtó nem kis kárörvendéssel vett tudomásul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!