Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/27. SZÁM
Fókuszban
Magyarország
Joó Hajnalka HVG Hetilap

Elővágás

Gumiparagrafusokkal teremti meg a lehetőséget a kormány a gyülekezési jog szűkítésére.

Riba István HVG Hetilap

Hajlításgyakorlat

A kormány számára megfelelő ember kerülhet a Közigazgatási Felsőbíróság élére: Patyi András szakmailag kikezdhetetlen, ugyanakkor a lojalitáson túlmenően is kiszolgálja a megbízóit.

Hamvay Péter HVG Hetilap

Civilek a pályán

Újabb vereséghullám elé néznek az ellenzéki pártok a másfél tucatnyi időközi választáson. Csikorgós tárgyalásaikon abban egyetértenek, hogy a biztos bukásba inkább civileket küldenek.

HVG Itthon

A magyar zsidóknál 1 százalékon áll a Fidesz

A Fideszt mindössze 1 százalékuk támogatja, a legtöbben Kétfarkú-pártiak. Ez egy különleges kutatásból derül ki, amely megállapította azt is, hogy a magyarországi zsidók közül már csak nagyon kevesen követik a vallási hagyományokat.

Magyarország | 7 nap
HVG-Ténytár
Világ
Gyükeri Mercédesz HVG Hetilap

Győztes kerestetik

Valódi megegyezés helyett különalkukkal zárult a migrációs helyzet rendezéséről szóló EU-csúcs, ahol rég nem látott módon jöttek a felszínre az országok közötti ellentétek. Ezeket azzal igyekeztek elfedni, hogy mindenki diadaljelentéssel tért haza.

HVG Világ

Tudja, miből lett a Becsületes emberek országa?

Akár a macedón kormány bukásához is vezethet, hogy Athén és Szkopje egyezségre jutott a Macedónia nevéről több mint negyedszázada dúló vitában. A volt jugoszláv tagköztársaság csak az egyik a rengeteg országnévváltó között.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
László Ferenc HVG Hetilap

Okoska

Az egyszerű fitneszkarkötőknél okosabb, az okosóráknál butább a Fitbit Versa. De szerencsére nem a „két szék között a pad alá esés” tipikus esete.

Szellem
Emőd Péter HVG Hetilap

Önmaga múzsája

Éljen az élet! – hirdette egyik utolsó festményén a mára ikonná vált, kalandos sorsú mexikói festőnő, akinek munkáiból először nyílik kiállítás Budapesten.

Ligeti Nagy Tamás HVG Hetilap

Kihalhatatlanok

Zombik, levendulamezők, házi szörp, színház az egész világ. Egy új magyar regény belép a Káli-medencébe, visszakanyarodik Budapestre, majd a Trianon Hamlettel eljut Rómába, Athénba, Kolozsvárra.

Gazdaság
Fokasz Oresztész HVG Hetilap

Lopakodók

Valószínűleg katonai helikoptereket vesz terrorellenes intézkedés címén a kormány, de biztosat nem tudni. Megint átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül költ el tízmilliárdokat.

Muck Tibor HVG Hetilap

Meseautóbusz

Hiába pátyolgatta az állam az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft.-t, a cég képtelen volt időre teljesíteni megrendeléseit, és most csőd fenyegeti.

Gergely Zsófia HVG Hetilap

A lengyel frász

Eddig nem volt igazán jó a forrásfelhasználásunk – utal Nagy István arra, hogy akad olyan ország, amelyik jobban sáfárkodott az uniós támogatásokkal. Az agrárminiszter védi a Földet a gazdáknak programot, a vadászatot viszont szünetelteti.

Vélemények
Portré
Cégvilág

A címlapról ajánljuk