szerző:
HVG

A HVG információi szerint várhatóan a külföldi magyar nyelvi lektorátusok miniszteri biztosaként dolgozik tovább Hammerstein Judit. Az eddig a külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárként a Balassi Intézetet irányító Hammerstein leváltását június közepén rendelte el Orbán Viktor miniszterelnök. A lépést a pestisracok.hu portál összefüggésbe hozta azzal, hogy a Magyar Idők című kormánylap a személyében is megtámadta Hammersteint, mert szerinte a Balassi Intézet „gyakorlatilag a balliberálisok kifizetőhelyeként működik”. Az intézeten belül a nemzetközi magyar nyelvi képzések irányítása eddig is hozzá tartozott, ezt csinálhatja tovább miniszteri biztosként. Utóda a helyettes államtitkárság élén Schőberl Márton László lett, aki korábban a Külügyi Intézetet vezette. Hammerstein az első Orbán-kormány idején a miniszterelnök, majd a Fidesz parlamenti frakciójának sajtófőnöke volt. 2010 után kulturális helyettes államtitkár lett, 2014-ben került át a külügyhöz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!