szerző:
HVG

Ausztria hétfőre virradóra fokozott közúti ellenőrzést vezetett be a Németországgal és Olaszországgal közös tiroli határátkelőinél, a Brenner-hágónál és Kufsteinnél. Az időnként 15 kilométeres dugót okozó ellenőrzés során a személyautókat és a kamionokat nem állítják meg, de lelassítják őket, hogy az akcióban részt vevő több mint ezer rendőr – közülük négyszázan különleges egységektől – betekinthessen az utastérbe. Az osztrák légtérben pedig 26 katonai repülőgép szűri az esetleges határsértéseket. Az akció öt napig tart. Állítólag nem illegális bevándorlókat keresnek, hanem olyan személyeket, akik a csütörtökön Innsbruckban kezdődő uniós miniszteri konferenciát veszélyeztethetik. Az EU tagországainak belügyi és igazságügyi tárcavezetői menekültügyi kérdésekről tanácskoznak. A múlt héten Bécsben járt a német belügyminiszter, Horst Seehofer. Sebastian Kurz a bajor politikust szokatlanul hűvösen fogadta, s hangsúlyozta, hogy Berlin a menekültek megállítását és kiutasítását nem oldhatja meg Ausztria kárára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!