szerző:
HVG

Nem szűnnek a botrányok az LMP háza táján, miközben a pártnál arról beszélnek, hogy médiahadjárat folyik ellenük. A hírekből kiderült például, hogy Schmuck Erzsébet, az LMP korábbi kampányfőnöke és jelenlegi parlamenti képviselője a kampány során többször egyeztetett a kormánypárti oligarchával, Schmidt Máriával (aki az LMP-s Ungár Péter anyja és üzlettársa), így ellene fegyelmi eljárás folyik. Alig van olyan vezető politikus, akivel szemben ne vizsgálódnának a párt illetékes szervei. Legutóbb az etikai bizottság elnökét, Moldován Lászlót fosztotta meg a párt fegyelmi bizottsága a pozíciójától. Az elsőfokú fegyelmi bizottsági döntés azért érdekes, mert ha Moldován fellebbez, akkor az általa eddig vezetett etikai bizottság elé kerül az ügy. A legnagyobb botrányt az okozta, hogy Ungár Péter egy nyilvánosságra került videóban elismerte: azért írt alá felhatalmazás nélkül szerződést Ron Werber kampánytanácsadóval, hogy később ne kelljen neki fizetni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!