szerző:
HVG

Négyszeresére emelné a Fidesz Polt Péter vezetői pótlékát. A 24.hu vette észre, hogy a Fidesz–KDNP előrehozná a legfőbb ügyész, illetve a különböző ügyészségi vezetők „béremelését”. Az eredeti elképzelések szerint két ütemben, idén szeptemberben, majd 2020 januárjában emelkedett volna a legfőbb ügyész pótléka. Az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt lévő javaslat alapján azonban a 2020-ra tervezett emelést már most szeptemberben megkapná Polt, akinek a pótléka így 1 millió 400 ezer forintra nőne. A Legfőbb Ügyészség szerint viszont Polt fizetése nem változhat, mert ő a vonatkozó törvény értelmében – a Kúria elnökének javadalmazásához kötött – fix fizetést kap. Ez 2012 januárja óta nettó egymillió forint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!