szerző:
HVG

Egy évvel a budapesti vizesvébé után, a héten már a nagyközönség előtt is megnyílt a Duna Aréna. Igaz, csak korlátozott nyitvatartással: a 46 milliárd forint közpénzből épült létesítményt az amatőrök csak 11 és 14 óra között látogathatják. A medencéket eddig kizárólag a Hosszú Katinka és (immáron ex)férje, Shane Tusup tulajdonában lévő Iron Corporation Kft. által működtetett úszóklub használhatta. Hogy milyen feltételekkel, az titok. A 24.hu azonban a közérdekű adatokért indított pert a napokban első fokon megnyerte: a döntés értelmében a vizes-világbajnokságot szervező állami Bp2017 Kft.-nek ki kell adnia a  vonatkozó szerződéseket. A cégnek 500 ezer forintos pénzbírságot is meg kell fizetnie, mivel valótlan tényt közölt a bírósággal, amikor jogi képviselője azt állította, hogy nincs birtokában a kiperelt megállapodásoknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!