szerző:
HVG

Szerencsen is a kormánypárti jelölt nyerte az időközi polgármester-választást. Nyiri Tibornak azonban még a korábbiakhoz képest is könnyebb dolga volt, ugyanis egyedüli jelöltként indult – így kapott alig 1600 voksot a szavazásra jogosult 7731 polgártól. Próbáltak ugyan, de nem sikerült egyetlen civil jelöltet sem rávenni arra, hogy megméresse magát – mondták a szocialisták arra a kérdésünkre, hogy miért nem állított közös jelöltet az ellenzék. A passzivitásban nyilván közrejátszott, hogy a város közgyűlésében csak fideszes képviselők foglalnak helyet. Pedig Szerencs 2010-ig szocialista fellegvárnak számított. Tovább tart az LMP-s bohózat: a pártnak újabb három tagja kapott súlyos büntetést a másodfokon eljáró etikai bizottságtól, aztán az  etikai bizottság elnökét is megfosztották a tisztségétől egy sajtónyilatkozata miatt. Moldován Lászlónak (képünkön) nagy szerepe volt az utóbbi hónapok pártfegyelmi-sorozatában. Hosszú huzavona után felvették a pártba az LMP frakciójában politizáló, a szocialistáktól érkezett Demeter Mártát. Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke először beszélt a minap a választási kudarcáról. Saját jövőjéről nem szólt, de elmondta: „El kell ismerni, hogy Orbán Viktor jobban ismeri a társadalmat, mint mi. Mi idealizáltuk.” Attól tart, nem lehet tisztességesen választást nyerni, de szerinte a rendszer nem is választásokon fog megbukni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!