szerző:
HVG

Másfél hónap alatt 83-ról 64 százalékra csökkent Vlagyimir Putyin orosz elnök népszerűsége. A szokatlan jelenség hátterében az áll, hogy a Putyin által bejelentett nyugdíjreform keretében a férfiaknál 60-ról 65 évre, a nőknél 55-ről 63 évre emelnék a nyugdíjba vonulás korhatárát. Ez pedig azt jelentené, hogy a férfiak közel fele nem élné meg a visszavonulást, mivel az oroszországi férfiak átlagéletkora jelenleg 66 év. A reform ellen tiltakozók a hét végén több városban is az utcára vonultak, Moszkvában több mint tízezren követelték a döntés visszavonását. Közben már több mint hárommillió polgár írta alá a reform felfüggesztését követelő petíciót. A hivatalos indoklás szerint a munkaerőhiány csökkentése miatt vált szükségessé a nyugdíjkorhatár megemelése. Több jel is arra utal, hogy Moszkva végül tompítani fogja a reformot, Putyin például a napokban megígérte a tervezet felülvizsgálatát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!