szerző:
HVG

Az ügyészség koronatanújaként Rick Gates egy virginiai bíróság előtt hétfőn azt vallotta, hogy főnökével, Paul Manaforttal együttműködve, annak utasítására követett el pénzmosást és adócsalást. A republikánus politikai tanácsadóként ismert Manafort 2010–2014 között ukrán oligarcháknak, illetve az oroszbarát Viktor Janukovics ukrán államfőnek dolgozott, és a vádirat szerint több mint 30 millió dollárt rejtett el az amerikai adóhatóság elől offshore számlákon. A 69 éves Manafortra viszont 30 év börtön is várhat. Manafort az első, akit bíróság elé állított a Donald Trump 2016-os kampánya és Oroszország közti kapcsolatot vizsgáló Robert Mueller különleges ügyész, akinek munkáját az elnök folyamatosan támadja, és szeretné leállítani. 2016 nyarán három hónapig Manafort volt Trump kampányfőnöke, és a posztról éppen kétes ukrajnai tevékenysége miatt kellett távoznia. Előtte azonban még részt vett azon a Trump Towerben tartott találkozón, amelyen az elnök fia, ifjabb Donald Trump, és a veje, Jared Kushner társaságában találkozott egy orosz ügyvédnővel, aki terhelő adatokat ígért Hillary Clinton demokrata elnökjelöltről. Trump egy vasárnapi Twitter-üzenetben ismerte el, hogy ez volt a cél.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megnézte az Aranyélet utolsó évadát? És tud már levegőt venni?

Megnézte az Aranyélet utolsó évadát? És tud már levegőt venni?

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Cápák közé ugrott egy meztelen férfi (videó)

Cápák közé ugrott egy meztelen férfi (videó)

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger

Szolnokra jön Peter Greenaway

Szolnokra jön Peter Greenaway

A nap videója: kis Matiz rossz irányban a 10-es úti körforgalomban

A nap videója: kis Matiz rossz irányban a 10-es úti körforgalomban