szerző:
HVG

A Nemzeti Választási Bizottság elnöki posztjáról is távozott Patyi András, ezzel még közelebb került ahhoz, hogy ő legyen a Közigazgatási Felsőbíróság elnöke. Patyinak – aki a testület tagja maradt – a döntését keddi ülésén tudomásul vette az NVB, amely rögtön új elnököt is választott Rádi Péter személyében. Rádi ügyvéd, és 2015 szeptemberében, Csenterics Ferenc halálával, póttagként került be a választási bizottságba. A Közigazgatási Felsőbíróság 2020. január 1-jén állhatna fel Gulyás Gergely kancelláriaminiszter közlése szerint, aki a kormányinfón arról is beszélt, hogy még nem dőlt el, ki lesz az elnöke. Így Gulyás szerint még nem biztos, hogy valóban Patyi András kerül az élére, bár a miniszter szerint „kétségtelenül kiváló szakember”. Patyi kinevezésére utalt viszont egy júliusi törvénymódosítás, ami fideszes képviselők javaslata alapján jelentősen leegyszerűsítette a bíróból lett rektorok visszatérését korábbi munkájukhoz. S nyilván nem véletlen, hogy Patyi augusztus 31-ei határidővel nyújtotta be lemondását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektori posztjáról, ami miatt korábban otthagyta rövidre sikerült bírói pályáját. Az egyetemen azt is bejelentette, hogy bíróként a Kúriára tér vissza. Az NKE új rektora Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője lehet. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint megszűnt a 2014-ben létrehozott Államreform Bizottság is. Ezt szintén Patyi vezette, de úgy tűnik, nélküle már szükségtelen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ismét több tízezren követelték Andrej Babis lemondását

Ismét több tízezren követelték Andrej Babis lemondását

Óriási golfközpontot épít Zalacsányban Széles Gábor

Óriási golfközpontot épít Zalacsányban Széles Gábor

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

Új elnöke van a Budapesti Ügyvédi Kamarának

Szalai Ádám finoman beolvasott az MLSZ-nek

Szalai Ádám finoman beolvasott az MLSZ-nek

Cseh László kiakadt a FINA-ra

Cseh László kiakadt a FINA-ra

Most vigyázzon, ha a K&H-nál van számlája, lenyúlós e-mail terjed

Most vigyázzon, ha a K&H-nál van számlája, lenyúlós e-mail terjed