szerző:
HVG

Érdektelenség miatt nem került a parlament napirendjére a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozása és az ápolási díjak emelése. Pénteken ugyanis csupán 38 képviselő jelent meg az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésen. Fidesz–KDNP-s honatya egy sem volt az ülésteremben, de még a kezdeményezők közül is hiányoztak. Az ápolási díj alapösszege jelenleg bruttó havi 29 500 forint. Kiemelt ápolási díj, vagyis havi 53 100 forint – külön szakorvosi igazolásra – azok után jár, akik nem tudnak a lakásban önállóan közlekedni, és nem képesek egyedül enni, tisztálkodni vagy öltözni. A már elfogadott 2019-es költségvetési javaslatban nem szerepel az ápolási díj emelése, emiatt érintettek és az őket támogató szervezetek júliusban demonstráltak az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A tárca közleménye szerint az emelésekről az ősz folyamán döntés születhet. A képviselői és miniszteri fizetések emelésén már két hete túl van a kabinet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!