szerző:
HVG

Több százan tüntettek Debrecenben Rózsavölgyi Gábor leváltott igazgató mellett azok után, hogy az oktatási államtitkár indoklás nélkül elutasította a debreceni Ady Endre Gimnáziumot tizenhat éve vezető szakember pályázatát, pedig azt a tantestület, a szülői választmány és diákönkormányzat is támogatta. Az iskola új igazgatója Türk László történelemtanár lett, aki sohasem tanított az Adyban, és még középiskolában sem. Türk fideszes önkormányzati képviselő, az egyik helyi általános iskola igazgatóhelyettese volt, valamint a Nemzeti Pedagógus Kar megyei elnökhelyettese. A Klebelsberg Központ azzal magyarázta a váltást, hogy a fenntartói törvényességi ellenőrzés jogszerűtlen működést állapított meg a gimnáziumban. Ezt a leváltott igazgató cáfolta. Hasonló okok miatt Vácon, a Madách Imre Gimnáziumban is nagy vihart kavart a vezetőváltás. Ott Steidl Levente fideszes önkormányzati képviselő lett az új igazgató, aki az utóbbi nyolc évben a közterület-felügyeletet és a Városfejlesztő Kft. társasházkezelő részlegét vezette, illetve több ház közös képviselője volt. A Nógrád megyei Pásztón igazgató nélkül kezdődik az új nevelési év a helyi óvodában, mivel a képviselő-testület elutasította az egyetlen alkalmas jelölt pályázatát a helyi egyesített óvoda vezetésére, a helyettese pedig nyugdíjba megy.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!