szerző:
HVG

„Orbán Viktor egy zsarnok, Magyarország pedig nem keresztény, hanem pogány ország” – így nyilatkozott Heller Ágnes a lengyel Political Critique című újságnak. A válasz nem sokáig váratott magára, s nem is nagyon volt szofisztikált. „Heller Ágnes egy öreg, bigott és lejárt szavatosságú kommunista” – írta Twitter-üzenetében Kovács Zoltán kormányszóvivő. Az üzengetés nem maradt abba, Heller szerint a Fidesznek „a magyar nyelv gazdag szótárából csak három szó jut eszébe: komcsi, buzi, Soros-ügynök, most a komcsit választotta Kovács Zoltán”. Ugyanakkor hozzátette, hogy az ellenzéki oldalon is túl gyakran mondogatják Orbánékra, hogy fasiszták, pedig „a legtöbbjük csak buta törtető, ahogyan Kovács Zoltán is az”. Beszállt a vitába Gulyás Gergely miniszter is, aki Hellerről megjegyezte: a „Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan megnyilvánulásának”. Heller egykor marxista filozófus volt, a Lukács György nevével fémjelzett Budapesti Iskola tagja, ám az 1960-as évek végétől fokozatosan távolodott a marxizmustól, 1977-ben pedig emigrált. Esztétikáról szóló írásai és könyvei nemzetközileg is számottevőek, az MTA rendes tagja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!