szerző:
HVG

306 millió forintos állami támogatást vett fel az idei választási kampányra az Összefogás Párt, amely – bár mindössze 1407 szavazatot gyűjtött be – egyetlen fillért se fizetett vissza. Szepessy Zsolt pártelnök ellen már a 2014-es kampánypénzek, valamint befolyással üzérkedés miatt is folyt büntetőeljárás, pártja mégis elindulhatott a választáson. A minap hivatalosan is megszűnt párt egy óbudai címen van bejegyezve, ahol azonban az RTL Klub híradója csak egy magát levéltovábbítónak mondó nőt talált. Az Államkincstár összesítése szerint az 1 százalékot el nem érő 13 párt közül eddig csupán három fizette vissza a felvett támogatást, köztük az Együtt. Azoknak a pártoknak az ügyében, amelyek négy éve „visszaéltek” a támogatásokkal, az ÁSZ és az ügyészség által indított eljárások „nem vezettek eredményre”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!