szerző:
HVG

Akár már az idén télen játszhatnak spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzést az USA-ban, miután 15 évre szóló megállapodást kötött a La Liga és az amerikai Relevent Sports. Azt szeretnék, ha nagy klubok – a Real Madrid, a Barcelona vagy az Atlético de Madrid – játszanák az első meccset. A helyszín a miami Hard Rock Stadion lehetne, mert annak, valamint az ott játszó Miami Dolphins amerikaifutball-csapatnak is az a Stephen Ross a tulajdonosa, aki a Releventet is birtokolja. A La Liga célja, hogy megpróbálja lemásolni az angol Premier League nemzetközi sikereit, ami busás bevétellel kecsegtet. Előbb azonban meg kell állapodni a pályaválasztó jogot feladó csapatok kompenzációjáról. Az USA-ban jelenleg csak bemutató mérkőzéseken láthatók a nagy európai klubok. A Relevent 2012 óta szervezi a nyári Nemzetközi Bajnokok Kupáját (ICC), amelyben tavaly nyáron a Barcelona és a Real tengerentúli El Clásicón csapott össze a Hard Rock Stadionban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!