Aktuális lapszám HVG hetilap 2018/35. SZÁM
Fókuszban
Magyarország
HVG HVG Hetilap

A spájz küszöbén

Az Orbán–Putyin-kapcsolatok egyik eredménye lehet, ha nemzetiségi önkormányzatot hozhatnak létre a magyarországi oroszok.

Dobszay János HVG Hetilap

Jobbra el

Egyre több jel utal arra, hogy a kisgazdásodás útjára lépett LMP kilépett-kizárt tagjai legfeljebb ha új politikai formációban találhatják meg a jövőjüket.

Pálmai Erika HVG Hetilap

Iskolapréda

A diáktüntetések idején úgy tűnt, a reformlendület átragadhat a kormányra, és e szellemben készül el az új Nemzeti alaptanterv. A  kultúrharc közepén vitára bocsátandó anyagnak azonban nem feltétlenül a korszerű tudás megszerzése áll majd a középpontjában.

Magyarország | 7 nap
Világ
Németh András HVG Hetilap

A végső határ

Harctérré válna a világűr is egy esetleges komoly katonai konfliktus során, s ha eldurvul a csillagháború, annak a Földön is beláthatatlan következményei lennének.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Boligarchák

Rekordütemben gyarapodnak az indiai szupergazdagok, de közben a korrupció és a nepotizmus példátlan egyenlőtlenséget hozott létre. India a vadkapitalizmus korába érkezett.

Nagy Gábor Világ

Dőlnek a dominók, és mindegyik súrolja már Donald Trumpot

Több bizalmi embere is vádalkuval fordult Donald Trump amerikai elnök ellen, akinek az agyába már befészkelte magát a demokraták által áhított alkotmányos vádemelés veszélye. Aminek egyelőre még jogi és politikai akadálya is van.

Világ | 7 nap
Tech + tudomány
Illényi Balázs Tech + tudomány

Az eredmény borítékolható

Hiába jósolják lassan fél évszázada, az irodák csak nagyon lassan válnak papírmentesekké. A jelenség hátterében egyaránt állnak lélektani és praktikus okok.

Szellem
Mátraházi Zsuzsa HVG Hetilap

Hely a tűznél

Lassan már csak machetével lehet közlekedni ebben a társadalmi dzsungelben – jut végletes következtetésre a „kultúrharcon” elszörnyedő, regényeiben Erdély múltját megíró szerző.

Révész Sándor HVG Hetilap

Az ostobaság illata

Lefordították, kinyomtatták, ám az 1968-as csehszlovákiai megszállás eltiporta, és a magyarok csak 1988-ban olvashatták a Tréfa eredeti példányait. A legendát kiállítás eleveníti fel.

Nagy Gábor HVG Hetilap

Síron túl

Újratemettetné Francisco Francót, és a monumentális síremlékét a nemzeti megbékélés helyévé tenné a szocialista kormányfő, aki politikai jó pontokat próbál szerezni, de történelmi sebeket téphet fel.

Trend
Gazdaság
Németh András HVG Hetilap

Ha túl sok a pénz

Nem teljesítette a második negyedévben a hozamvárakozásokat a világ legnagyobb szuverén alapja, a norvég Állami Nyugdíjalap. Jó hír viszont, hogy az olajárak emelkedésének köszönhetően Oslo már nem csapolja meg a felhalmozott vagyont.

Gyenis Ágnes HVG Hetilap

Ecc-pecc, bankot vehetsz

Habár időszerű lenne, halogatja az állam a Budapest Bank eladását. Az egyetlen jó megoldás a piaci versenyeztetés volna, ám ez távol áll az Orbán-kormány karakterétől.

Vélemények
Portré
Cégvilág
5 x 1 perc

A címlapról ajánljuk