szerző:
HVG

Donald Trump amerikai elnök a múlt pénteken váratlanul törölte külügyminisztere, Mike Pompeo észak-koreai útját. A washingtoni diplomácia vezetője vasárnap utazott volna Phenjanba, hogy bemutassa Stephen Biegunt, a Ford amerikai autógyár nyugalomba vonuló – vállalati karrierje előtt nemzetbiztonsági tapasztalatokat szerzett – vezérigazgató-helyettesét, aki különmegbízottként a kétoldalú tárgyalások irányítását venné át tőle. Trump a washingtoni külügyi apparátust is meglepő döntését azzal indokolta, hogy nem haladnak a megbeszélések a Koreai-félsziget atommentesítéséről, amiről a júniusban tartott szingapúri csúcstalálkozóján egyezett meg Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség friss jelentése szerint Észak-Korea folytatja nukleáris létesítményei fejlesztését, és nincs jele annak, hogy az erőfeszítéseihez szükséges infrastruktúra kritikus részeit leszerelné.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!