szerző:
HVG

Újabb, a Jobbikhoz kötődő kezdeményezést nyúlt le a Fidesz: Boldog István képviselő a Magyarok Országos Gyűlésén a hétvégén bejelentette, hogy kezdeményezi a parlamentben a pozsonyi csata évfordulójának emléknappá nyilvánítását, amit az akkor még nem „cukisodott” párt 2013-ban megtett. A 907. júliusi csata ünneplése eddig a jobbikos szubkultúra megnyilvánulása volt, a Jobbik képviselői ennek a parlamentben többször is hangot adtak. A csata szakszerű feldolgozása csak az utóbbi években történt meg, de a szélsőjobboldali kulturális körökben tovább élnek olyan legendák, mintha Árpád fejedelem is e csatában halt volna meg. A Fidesz ezzel folytatja az emléknapok törvénybe iktatását, amit második kormányzása idején – az egyébként szintén a Jobbiktól származó – trianoni emléknap elrendelésével kezdett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!