szerző:
HVG

„Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk” – jelentette ki a migrációs helyzetről nyilatkozva a Corriere Della Sera lapnak adott interjújában Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, aki kedden találkozik a magyar miniszterelnökkel Milánóban. A kormánypárti Liga nevű párt vezetője már többször kifejtette, hogy imponál neki Orbán kiállása a migrációs ügyekben. Ugyanakkor a hivatalos olasz politika a magyar állásponttal szemben azt szeretné elérni, hogy az EU ossza szét az Olaszországban partra lépő menekülteket. Az ezt a politikát képviselő, s Giuseppe Contét miniszterelnöki székbe segítő Ötcsillagos Mozgalom nyilatkozatban tiltakozott a találkozó miatt, hozzátéve, hogy menekültpolitikája okán Magyarországnak „nem kellene több európai forrásban részesülnie”. A balközép Demokrata Párt (PD) viszont tüntetést hirdetett meg kedden Milánóban Salvini, Orbán, illetve az általuk képviselt „egoista és szögesdrótos” Európa ellen. Közben az is eldőlt, hogy Orbán szeptember közepén újra találkozik Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ez a két miniszterelnök szokásos évenkénti találkozója lesz. Előtte azonban a magyar kormányfő Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában Kirgizisztánban részt vesz a Nomád Világjátékok megnyitóján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!